Χρηματοδότηση των δομών υποστήριξης γυναικών και στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 20:00

Χρηματοδότηση των δομών υποστήριξης γυναικών και στην Κεφαλονιά

Με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking κ.λπ.) καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας δομών και δράσεων προς όφελος των γυναικών, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπέγραψε τη χρηματοδότηση τριών νέων προσκλήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020.

 

 

Η πρώτη χρηματοδότηση αφορά τη «Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο» με δικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και έχει προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, για τρία έτη και αφορά τη συνέχιση και την αναβάθμιση λειτουργίας της υπάρχουσας περιφερειακής δομής στην Κέρκυρα.

Η δεύτερη χρηματοδότηση αφορά επίσης τη λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο, με δικαιούχους τους δήμους Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, έχει προϋπολογισμό 462.0000 ευρώ και αφορά τη συνέχιση και την αναβάθμιση λειτουργίας των υπαρχουσών τοπικών δομών στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, ενώ η τρίτη χρηματοδότηση αφορά τη λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας, με δικαιούχο τον δήμο Κέρκυρας ή, εναλλακτικά, Ν.Π.Δ.Δ. δήμου Κέρκυρας. Η πρόσκληση είναι προϋπολογισμού 468.000 ευρώ και αφορά στη συνέχιση και αναβάθμιση λειτουργίας του υπάρχοντος «Ξενώνα φιλοξενίας» για τρία ακόμα έτη.

«Είναι αναγκαία στις μέρες μας η στήριξη των δομών υποστήριξης γυναικών, καθώς μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων παρέχονται στις γυναίκες, ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη, προώθηση στην αγορά εργασίας, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, την ίδια ώρα, μέσω του ξενώνα της Κέρκυρας, προσφέρεται, φιλοξενία των γυναικών, θυμάτων βίας και των παιδιών τους, κοινωνική στήριξη, ψυχολογική στήριξη και προώθηση στην αγορά εργασίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Και οι τρεις προσκλήσεις εντάσσονται στον Άξονα 5 του Προγράμματος «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων», ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, από τους αντίστοιχους δικαιούχους, λήγει στις 22 Φεβρουαρίου.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250