Επεισοδιακή παρέμβαση για το Μαντζαβινάτειο, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου – «Εμείς δεν θα κατεβάσουμε τρακτέρ, εμείς θα κατεβάσουμε... παντελόνια» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 08:48

Επεισοδιακή παρέμβαση για το Μαντζαβινάτειο, στο Νοσοκομείο Αργοστολίου – «Εμείς δεν θα κατεβάσουμε τρακτέρ, εμείς θα κατεβάσουμε... παντελόνια» (video)

Επεισοδιακή ήταν παρέμβαση, που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου σήμερα το μεσημέρι και διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής, αναφορικά με την κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η συζήτηση διεξήχθη σε έντονους τόνους, ενώ τα μέλη της Λαϊκής επιτροπής διαφώνησαν με τα όσα έλεγε εκείνη την ώρα ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Μαντζουράτος: «Εμείς δεν θα κατεβάσουμε τρακτέρ, εμείς θα κατεβάσουμε... παντελόνια»

«Αν δεν έρθει ιατρικό και νοηλευτικό προσωπικό στην Κεφαλονιά θα τα "κάψουμε". Εμείς δεν θα κατεβάσουμε τρακτέρ, εμείς θα κατεβάσουμε... παντελόνια. Θα κλειδώσουμε τους γιατρούς και τους Νοσηλευτές στο Μαντζαβινάτειο και δεν θα τους αφήσουμε να φύγουν», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Δημήτρη Μαντζουράτου.

Άλλωστε, από την λαϊκή συνέλευση τη προηγούμενης εβδομάδας αποφασίστηκε και κατατέθηκε και σε ψήφισμα στην διοίκηση του Νοσοκομείου τα εξής :

«Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, αντίθετα να σταματήσουν πάραυτα αυτές που έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί. «Να πλαισιωθούν και τα δύο νοσοκομεία του Νομού, τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία, με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Να μην γίνει Καμιά συγχώνευση-κατάργηση Νοσοκομείου. Να υπάρχει ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και κρατικό σύστημα υγείας-πρόνοιας-φαρμάκου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

«Να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου του Ληξουρίου»

Τόσο ο Βαγγέλης Βαλλιάνος, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές, (Γιώργος Γαβρίλης, από το Εργατικό Κέντρο, ο Νίκος Γκισγκίνης από την Λαϊκή Συσπείρωση, ο Διονύσης Γεωργόπουλος από την ΕΛΜΕΚΙ) ζήτησαν να σταματήσει τόσο η υποβάθμιση, του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, όσο και η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου, τονίζοντας πως είναι πολιτικό το ζήτημα.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση που επικρατεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου έκρουσε και ο χειρούργος κ. Κασπίρης , ο οποίος τόνισε πως «από τις 15 Φεβρουαρίου θα μείνω μόνος μου και όπως καταλαβαίνεται αδυνατώ να κάνω χειρουργείο».

Ο Γεράσιμος Παντελειός από την πλευρά των Νοσηλευτών, τόνισε πως τις μετακινήσεις από το Μαντζαβινάτειο, δεν τις επιδιώκει και μεθοδεύει το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Τοποθετήσεις για το Μαντζαβινάτειο έκαναν ακόμα ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, ο Ιωσήφ Λουκέρης, ο παθολόγος κ. Θεοτοκάτος και άλλοι ...

Η θέση του προσωρινού διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παυλάτου, είναι πως στο θέμα των μετακινήσεων των νοσηλευτών από το Μαντζαβινάτειο, ως διοίκηση το έχουν ήδη σταματήσει, ωστόσο στο θέμα των μετακινήσεων των γιατρών, δεν μπορεί να γίνει τίποτα αυτή τι στιγμή, διότι αυτές καθορίζονται από την ΥΠΕ.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει... Όλα αυτά τα χρόνια ανεχθήκαμε να υποβαθμιστεί»

Ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος, τόνισε πως «Το Μαντζαβινάτειο πρέπει να υπάρχει. Για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δύο Νοσοκομεία, είναι γιατί έχει τεράστια προβλήματα το Εθνικό Σύστημα Υγείας που εδώ και χρόνια έχει αρχίσει να καταρρέει και διαλύεται, προσπαθώντας να κάνει εμβαλωματικές λύσεις. Όλα αυτά τα χρόνια ανεχθήκαμε να υποβαθμιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας»...

Με αυτή την κουβέντα... έληξε η παρέμβαση και όπως ανακοινώθηκε από τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί...

https://www.youtube.com/watch?v=DVEqAvM4QR8

DSC 0002DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0012DSC 0015DSC 0016DSC 0019DSC 0023DSC 0028DSC 0029DSC 0030DSC 0032DSC 0034DSC 0035DSC 0037DSC 0039DSC 0040DSC 0043DSC 0044DSC 0045DSC 0047DSC 0052DSC 0053DSC 0055DSC 0056DSC 0059DSC 0062