Δεκατέσσερις χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θέλει το υπουργείο Παιδείας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 19:14

Δεκατέσσερις χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θέλει το υπουργείο Παιδείας

Την τοποθέτηση 14.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητεί για την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας, αίτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου με τους περιφερειακούς ιευθυντές εκπαίδευσης της χώρας για θέματα συντονισμού της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αριθμός κρίνεται ως «ανελαστικός» από το υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα ωστόσο θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών.

Αυστηρά θα ελεγχθεί και φέτος η διαδικασία αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ πρόβλημα έλλειψης σε διδακτικό προσωπικό εμφανίζεται σε τρεις περιοχές της χώρας, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Κρήτη.

Κατά τα άλλα έχει αρχίσει η διανομή των βιβλίων στα σχολεία της χώρας, ώστε να μην έχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον «εφιάλτη» της περυσινής, ενώ οι αποστολές θα ολοκληρωθούν, σε όλες τις βαθμίδες της χώρας, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση με τους πρυτάνεις

Εθιμοτυπική και «χωρίς ειδήσεις» ήταν η πρώτη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος άκουσε τις προτάσεις των πρυτάνεων, παρέλαβε το ψήφισμα με τις αλλαγές που ζητούν στο νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τους ευχαρίστησε για την συνομιλία, ενώ τους είπε ότι θα τους ενημερώσει εγκαίρως για τις σκέψεις και τις αποφάσεις του.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ, καθώς κάποιες εστίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πάντως τις εστίες διαχειρίζεται ακόμη ο Οργανισμός που αντικατέστησε το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ενώ δεν έχουν περάσει στα «χέρια» των διοικήσεων των Πανεπιστημίων όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.

* Συγκαλείται εκτάκτως η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ στις 11 και 12 Ιουλίου προκειμένου να συζητηθούν επείγοντα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων. Όπως και τα πανεπιστήμια, έτσι και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι περικοπές στα ήδη πενιχρά κονδύλια -όπως λένε πολλοί από τους προέδρους- επιδεινώνουν την κατάσταση. Στη σύνοδο έχει προσκληθεί να παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου οι πρόεδροι να εκθέσουν λεπτομερώς τα προβλήματα των ιδρυμάτων.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250