Ίδρυμα Γ. & Μ. Βεργωτή: Το θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 14:03

Ίδρυμα Γ. & Μ. Βεργωτή: Το θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωττή με χαρά ανακοινώνει το θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2012 (25.7-6.8), στο πλαίσιο του σκοπού του Ιδρύματος, που είναι η μελέτη και προβολή θεμάτων αναγόμενων στην Κεφαλονίτικη / Επτανησιακή Παράδοση, καθώς και η ενίσχυση κοινωφελών Έργων και Πνευματικών Ιδρυμάτων της Κεφαλονιάς.

Το φετινό πρόγραμμα έχει σημείο αναφοράς και έμπνευσης τη ζωή και το έργο του κεφαλονίτη μουσουργού Διονυσίου Λαυράγκα και παράλληλα, την ενίσχυση της ιστορικής Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς.

Ο Διονύσιος Λαυράγκας γεννήθηκε το 1860 στο Αργοστόλι και είναι ο θεμελιωτής του Ελληνικού Μελοδράματος. Ανήκει στην Επτανησιακή μουσική Σχολή και το έργο του περιλαμβάνει έργα έντεχνης "κλασσικής" μουσικής, αλλά και χορωδιακά παραδοσιακής μουσικής, "καντάδες". Για την προβολή του έργου του οργανώνονται τέσσερις εκδηλώσεις:

· 28 Ιουλίου - Αναδρομή στη ζωή και στο έργο του που θα παρουσιάσει ο Μαέστρος Βύρων Φιδετζής
· 29 Ιουλίου - Παρουσίαση της παραδοσιακής μουσικής του Δ. Λαυράγκα από τον Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη
· 31 Ιουλίου - Βραδιά όπερας με συμμετοχή των διεθνούς φήμης σοπράνο κος. Celia Costea και βαρυτόνου κ. Δημήτρη Τηλιακού με τη συνοδεία του πιανίστα Δ. Γιάκα.
· 2 Αυγούστου - Έργα κλασσικής μουσικής σε διασκευή για πιάνο από το νεαρό σολίστα κ. Βασίλη Βαρβαρέσο.

Για την υποστήριξη της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς διοργανώνεται στις 26 Ιουλίου, από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ο "Κέφαλος", συναυλία από τρείς νέους καλλιτέχνες, απόφοιτους της σχολής Juiliard της Νέας Υόρκης:
· Βασίλη Βαρβαρέσο, πιάνο
· Αλέξανδρο Regi Papa, βιολί
· Κωνσταντίνο Βαλλιανάτο, πιάνο


Και οι τρείς καλλιτέχνες έχουν σπουδάσει με υποτροφίες Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή και προσφέρουν την είσοδο της συναυλίας υπέρ της Φιλαρμονικής. Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοκριτικών Ελλάδος, κ. Κυριάκος Λουκάκος.


Παράλληλα, τα πρωινά από 26 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και πιάνου από την κ. Krilovici και τον κ. Βαρβαρέσο σε όποιον ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει και να μάθει περισσότερα για τη μουσική και τη μουσική εκπαίδευση.


Σας περιμένουμε όλους σε ένα μουσικό καλοκαίρι."




00 inkefalonia general ad 300X250