Επίσκεψη κ.Jean de Bosset και κ.Pascale de Bosset στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 12:37

Επίσκεψη κ.Jean de Bosset και κ.Pascale de Bosset στην Κεφαλονιά


 Την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, κατέπλευσε στο Λιμάνι του Αργοστολίου , το Yacht “JORDAN III”, προερχόμενο από Κύπρο, με Κυβερνήτη τον απόγονο του Charles Philippe de Bosset, δημιουργού της ομώνυμης ιστορικής Γέφυρας Δεβοσέτου, που κοσμεί τον κόλπο της Πόλης και τώρα είναι σε εξέλιξη έργα αναστύλωσης της, Jean de Bosset και της συντρόφου του Pascale.


Ο κ.J.de Bosset, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου κ.Λ.Νιφοράτο, ο οποίος αφού υποδέχθηκε τους διάσημους επισκέπτες, ενημέρωσε τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτο, για να επιμεληθεί του Προγράμματος Φιλοξενίας, που έγινε σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό κ.Γ.Γαλανό και άρχισε με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου.


Την επόμενη μέρα, τόσο ο Δήμαρχος, κ.Α.Παρίσης, όσο και ο Α/Περιφερειάρχης, κ.Σ.Κουρής, δέχτηκαν στα Γραφεία τους αντιστοίχως τους καλεσμένους στους οποίους προσέφεραν Τιμητικά Δώρα.
Ακολούθως έγινε επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγ.Ανδρέα, όπου ξεναγήθηκαν προσωπικά από τον Διευθυντή του Μουσείου, κ.Κ.Στάβερη, ο οποίος προσέφερε συμβολικά Δώρα στους Επισκέπτες.


Ο Καθηγητής κ.Α.Κοσμάτος, συνόδευσε το ζεύγος στον Βράχο De Bosset και ο κ.Χ.Μακρής ξενάγησε στο Μουσείο Ραδιοφώνου – Ασυρμάτου & Τηλεπικοινωνιακού Υλικού.


Ο κ.Γ.Μαρκέτος, από τον Ναυτικό Όμιλο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, είχε συνεργασία σε θέματα Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού και ακολούθησε Γεύμα – εργασίας με τον κ.Κεκάτο.


Ο Πρόεδρος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος κ.Γ.Κατσούνη, πρόθυμα ανταποκρινόμενος σε ανάλογο αίτημα, φρόντισε για επίσκεψη στο Κοργιαλένειο Μουσείο την ξενάγηση του οποίου θα επιμεληθεί η κ.Θ.Γασπαράτου.
Το ζεύγος De Bosset, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την συγκινητική κατ’αυτούς, υποδοχή από τις Αρχές του Νησιού και όλους όσους τους συνόδευσαν και ξενάγησαν, αναχωρούν σύντομα για την Μασσαλία με τις καλύτερες εντυπώσεις για το Νησί μας.    .       


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250