Πρόστιμο 250 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 10:57

Πρόστιμο 250 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα

Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων τελών κυκλοφορίας στο τέλος του 2012. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ημερησίας» καταργούνται τ' αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσυκλέτες και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες. Ειδικότερα, το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκ. ευρώ και με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Το νέο σύστημα προμήθειας τελών θα είναι απλό και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μεταβαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογικής τους δήλωση και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν πρόκειται για καινούργιο. Έτσι, θ' αποφευχθούν οι ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες διάθεσης των τελών καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω e-banking.

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί πως ο κάτοχος κάποιου ΙΧ έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του θα εμπλέκεται η εφορία όπου θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδας μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ. Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ημερησίας», μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου 1 εκ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να καταβάλουν 250 ευρώ έκαστος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει και... συνέχεια καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10-20 ημέρες να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Πηγή: real.gr




00 inkefalonia general ad 300X250