Λαϊκή Συνέλευση στην Αγία Ευφημία για το κλείσιμο του ταχυδρομείου - Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 15:36

Λαϊκή Συνέλευση στην Αγία Ευφημία για το κλείσιμο του ταχυδρομείου - Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του (εικόνες + video)

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Ευφημίας για το θέμα του κλεισίματος του ταχυδρομείου της περιοχής.


Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Όπως φάνηκε και στην χθεσινοβραδινή λαϊκή συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, αποτελεί απαίτηση των κατοίκων της περιοχής η άμεση επαναλειτουργία του. Άλλωστε και η μαζική παρουσία τους στην συνέλευση, έδειξε το ενδιαφέρον τους, αλλά και την επιτακτικήανάγκη να λυθεί το πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος Πυλάρου Μάκης Αλυσανδράτος, αφού έκανε μία καταγραφή του χρονικού του κλεισίματος, έδωσε τον λόγο στην βουλευτή του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, οι οποίοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.

Πιο συγκεκριμένα, αμφότεροι ανέφεραν πως έχει γίνει μετάθεση δύο υπαλλήλων από άλλες περιοχές στο ταχυδρομείο της Αγίας Ευφημίας, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε ολιγοήμερη άδεια και σε συνδυασμό με τον υπάλληλο που προσελήφθη με 5μηνη σύμβαση θα λυθεί – τουλάχιστον προσωρινά - το πρόβλημα που προέκυψε από την συνταξιοδότηση του υπαλλήλου που λειτουργούσε το ταχυδρομικό γραφείο τόσα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=jxeOEL22O2s

Στην λαϊκή συνέλευση, το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη«Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Διονύσης Αραβαντινός, ο επικεφαλής της Ενωμένης Τετράπολης Βασίλης Ρουχωτάς και ο σύμβουλος της παράταξής του Γρηγόρης Σταμούλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, ο επικεφαλής των ΦΙ.ΚΟ Ηλίας Παρίσης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Γάκης, αλλά και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και από άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι τρεις πρόεδροι της περιοχής, Παναγής Ζαφειράτος (Αγίας Ευφημίας) Αργύρης Γασπαρής (Διβαράτα) Διονύσης Αλυσανδράτος (Μακρυώτικα) που κίνησαν αυτή την λαϊκή συνέλευση.

Αραβαντινός: «Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε»

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός, τόνισε πως «καλό θα είναι να μην επαναπαυόμαστε και να είμαστε επιφυλακτικοί. Εγώ ως Ληξουριώτης έχω υποστεί στο πετσί του την αφαίμαξη των υπηρεσιών» τόνισε  ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κριτική στην δημοτική Αρχή, «η δημοτική Αρχή αντί να σέρνει τον χορό των εξελίξεων, σέρνεται σαν τον σάλιαγκα».

Παράλληλα, πρότεινε να δημιουργηθεί μία θεσμική επιτροπή η οποία θα συναντήσει τον Διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, για να του εξηγήσει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μόνιμη και συνεχής λειτουργία του ταχυδρομείου στην Αγία Ευφημία.

https://www.youtube.com/watch?v=zkAMlyJm3Ag

Από την πλευρά του ο Νίκος Γκισγκίνης, κάλεσε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Δημαρχείο την συγκεκριμένη μέρα θα παραμείνει κλειστό.

Εν κατακλείδι, εξεδόθη ψήφισμα στο οποίο τονίζεται η ανάγκη για άμεση λειτουργία του ταχυδρομείου και η στελέχωσή του σε μόνιμη βάση, ενώ δημιουργήθηκε και η επιτροπή η οποία αποτελείτε από τον αντιδήμαρχο Μάκη Αλυσανδράτο και τους τρεις προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να συναντήσουν τον Διευθύνων Σύμβουλο των ΕΛΤΑ.

Ευχόμαστε σύντομα τα νέα για το ταχυδρομείο της Αγίας Ευφημίας να είναι ευχάριστα.

DSC 0357DSC 0359DSC 0361DSC 0362DSC 0363DSC 0366DSC 0368DSC 0369DSC 0370DSC 0371DSC 0372DSC 0374DSC 0376DSC 0378DSC 0382DSC 0388DSC 0389DSC 0391DSC 0394DSC 0395DSC 0396DSC 0399DSC 0400DSC 0402DSC 0403DSC 0405DSC 0407DSC 0409DSC 0411DSC 0412DSC 0415DSC 0416DSC 0420


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250