Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο : Απολογισμός συλλογής βοήθειας για τους πρόσφυγες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 19:43

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο : Απολογισμός συλλογής βοήθειας για τους πρόσφυγες

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση υλικού προοριζόμενου για βοήθεια στους πρόσφυγες που συρρέουν στην Ελλάδα και ακολούθως κατευθύνονται προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Η συλλογή των πραγμάτων έγινε μεταξύ 12-14 Οκτωβρίου στο Σπίτι του Δασκάλου στο Αργοστόλι.

 

 

Η συμμετοχή του κόσμου, ιδιωτών και φορέων ήταν πολύ ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 56 κούτες με τρόφιμα, φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής φροντίδας, υποδήματα, ορισμένα είδη ένδυσης (αδιάβροχα, εσώρουχα, κάλτσες), κλινοσκεπάσματα, και υλικό δημιουργικής απασχόλησης παιδιών τα οποία αποθηκεύτηκαν ανά είδος. Ενημερώνουμε ότι άλλα είδη ένδυσης που βρέθηκαν κατά την διαλογή στο υλικό που προσκομίστηκε, κρατήθηκαν και θα διατεθούν στην Κεφαλονιά όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς μας δηλώθηκε ρητά ότι υπάρχει υπερπληθώρα ρουχισμού και πρόβλημα αποθήκευσης του πλεονάσματος.

Η μεταφορά έγινε στις 17 Οκτωβρίου και η παράδοση στην Αυτοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες (Δερβενίων 56, Αθήνα) έγινε στις 19 Οκτωβρίου. Από εκεί θα διανεμηθούν άμεσα σε πρόσφυγες στην Αθήνα που έχουν ανάγκη, και μέρος τους μπορεί να προωθηθεί στην Λέσβο. 

Την πρωτοβουλία μας πλαισίωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης που διέθεσε τον χώρο συλλογής, καθώς και η μεταφορική εταιρία Λυκούδης που πραγματοποίησε την μεταφορά δωρεάν.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών και από άλλους φορείς του νησιού μας (ΕΛΜΕ-ΚΙ, Λύκεια, κ.ά.), καθώς οι ανάγκες είναι κυλιόμενες. Επισημαίνουμε ότι μπορεί εδώ στην δυτική Ελλάδα να μην είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός δράματος που δεν έχει τελειωμό, ωστόσο δεν παύουμε να αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του προβλήματος και να ανταποκρινόμαστε σε αυτό με όσες δυνατότητες διαθέτουμε.

Κεφαλονιά, 25 Οκτωβρίου 2015

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

www.e-traverso.gr

Syllogi 141015




00 inkefalonia general ad 300X250