«Φυτρώνουν» δύο νέες ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια! Αρνητικός ο Αντιπεριφερειάρχης, αντιδρούν οι κάτοικοι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:55

«Φυτρώνουν» δύο νέες ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια! Αρνητικός ο Αντιπεριφερειάρχης, αντιδρούν οι κάτοικοι

Τα μηχανήματα έχουν μπει και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες στα Κηπούρια, στην περιοχή Μωρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν εκεί δύο νέες ανεμογεννήτριες!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ωστόσο το θέμα που προκύπτει και έχει γίνει μεγάλος ντόρος, για το κατά πόσο ευθύνονται οι ανεμογεννήτριες στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό στην Κεφαλονιά.

Όπως είχε τονιστεί κατ’ επανάληψη τόσο από τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, έχουν απορριφθεί όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στο νησί!

Να θυμίσουμε ότι η δημιουργία Αιολικού Πάρκου στην θέση Μωρού Κηπούρια, (στην ευρύτερη περιοχή των Καμιναράτων) είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2013 και η αίτηση τότε έχει απορριφθεί.

Ωστόσο εκ των υστέρων φάνηκε ότι αυτή η απόφαση δεν είχε καμία ισχύ.

Το συμπέρασμα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί από την Περιφέρεια για τις πλημμύρες, είχε τονιστεί σε όλους τους τόνους πως «Η Κεφαλονιά δεν αντέχει νέες ανεμογεννήτριες».

Να όμως που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την προσθήκη άλλων δύο ανεμογενντηριών!

Το γεγονός της κατασκευής των νέων ανεμογεννητριών, φαίνεται πως έχει αναστατώσει και τους κατοίκους της περιοχής των Καμιναράτων, που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση.

Μάλιστα, επικοινωνήσαμε πριν από λίγο με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας τόνισε πως η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών, ουδέποτε έχει κάνει αίτηση στο Περιφερειακή Συμβούλιο.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, που έχει ξεκινήσει η θητεία μας, έχω εισηγηθεί αρνητικά για τέσσερις αιτήσεις για την κατασκευή νέων ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά. Δυο ανεμογεννήτριες που είναι να τοποθετηθούν στα Κηπούρια, δεν έχουν κάνει ποτέ αίτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είμαι αλληλέγγυος με τους κατοίκους που αντιδρούν» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Να σημειώσουμε ότι ο χώρος που θα γίνει η εγκατάσταση είναι κοντά στην Ιερά Μονή των Κηπουραίων, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο των Κηπουραίων και του Ταφιού.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250