Ανοίγει ο δρόμος για την επανεκίννηση του Γηροκομείου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 10:28

Ανοίγει ο δρόμος για την επανεκίννηση του Γηροκομείου Αργοστολίου

Ανακοινωση της Περιφέρειας

 

Προσκλήσεις για έργα εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας,

προϋπολογισμού 31.060.981€ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Τρεις νέες προσκλήσεις για αίτηση χρηματοδότησης έργων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ) υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και δημοσιεύτηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Πρόκειται για προσκλήσεις που αφορούν στην Εκπαίδευση, στην Υγεία και στην Πρόνοια και εντάσσονται στον Άξονα 4 του Προγράμματος «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας». Και οι 3 προσκλήσεις αναφέρονται σε «εμπροσθοβαρή», «μεταφερόμενα» ή «τμηματοποιημένα» («γέφυρες») έργα, έργα δηλαδή που προέρχονται από το ΠΕΠ 2007-2013.

Ειδικότερα, πρόκειται για:

1. Πρόσκληση για τη «Συμπλήρωση των υποδομών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης» που απευθύνεται στους φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης και στην «Κτιριακές υποδομές Α.Ε.» και περιλαμβάνει δράσεις για:

-        βελτίωση και συμπλήρωση υποδομών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης

-        προμήθεια ειδικού αναγκαίου εκπαιδευτικού εξοπλισμού (εργαστήρια, κλπ), εξοπλισμού α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 9.970.981,00€

2. Πρόσκληση για τη «Συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας (υποδομές α/θμιας και β/θμιας υγείας)» που απευθύνεται στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στους φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης, στην «Κτιριακές υποδομές Α.Ε.» και στα Ν.Π.Δ.Δ. και περιλαμβάνει δράσεις για:

-        συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας στον τομέα υγείας

-        προμήθεια νοσοκομειακού (ιατρο-τεχνολογικού, ξενοδοχειακού κλπ) εξοπλισμού μονάδων υγείας

• προμήθεια κινητού εξοπλισμού (ασθενοφόρων, κινητών μονάδων κλπ) υγείας,

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 15.790.000,00€

3. Πρόσκληση για τη «Συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας στον τομέα της πρόνοιας (υποδομές πρόνοιας)» που απευθύνεται ), στους φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης, και σε Ν.Π.Δ.Δ. και περιλαμβάνει δράσεις για:

-        συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας στον τομέα πρόνοιας

-        προμήθεια εξοπλισμού (ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού κλπ) μονάδων πρόνοιας, και αφορά σε εμπροσθοβαρή , μεταφερόμενα ή τμηματοποιημένα έργα .

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 5.300. 000,00€

 

Με τις προσκλήσεις αυτές είτε θα επανεκκινήσουν έργα  που είχαν απενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ,όπως το Σχολείο στα Βραγκανιώτικα Κερκύρας, το 4ο Λυκειο Κερκυρας, το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, και το Γηροκομείο Αργοστολίου, είτε θα ολοκληρωθούν ήδη εκτελούμενα έργα ,όπως το Νοσοκομείο Λευκάδας, και τα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250