ΕΛΜΕ-ΚΙ : Ξεκινάμε για τέταρτη χρονια μαθήματα αλληλεγγύης για όλους!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 18:03

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Ξεκινάμε για τέταρτη χρονια μαθήματα αλληλεγγύης για όλους!

Οι πιο φτωχοί συμμαθητές απ’ τους συνοικισμούς των προαστίων Οι πιο φτωχοί συμμαθητές με τα λεπτά παλτά τους Ερχόταν καθυστερημένοι στο πρωινό μάθημα πάντα Γιατί μοιράζαν γάλα ή εφημερίδες για τις μάνες τους. Οι δάσκαλοι Τους γράφανε στο μαύρο τους τεφτέρι και τους βρίζαν. Για κολατσιό δε φέρναν τίποτα μαζί τους. Στα διαλείμματα Γράφαν μέσα στους καμπινέδες τα μαθήματά τους. Αυτό απαγορευότανε. Τα διαλείμματα Ήτανε για αναψυχή και για φαΐ. Σαν το δεκαδικό αριθμό του π δεν ξέρανε Ρωτούσανε οι δάσκαλοι: Γιατί Δεν έμενες καλύτερα στη λάσπη, απ’ όπου έρχεσαι; Μπ. Μπρεχτ (μετάφραση Νάντια Βαλαβάνη)

 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης, στον τομέα της μόρφωσης. Να μην αφήσουμε κανένα παιδί αβοήθητο. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συστράτευση και προσφορά. Να δείξουμε το ρόλο του δάσκαλου για το λαό στην πράξη.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στο 2ο Λύκειο Αργοστολίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: στη συναδέλφισσα Διονυσία Πεντογάλου τηλέφωνο 6906396302

Τα τμήματα φτιάχνονται με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες. Και όλα αυτά παράλληλα με την ανυποχώρητη πάλη για την παιδεία των λαϊκών αναγκών που θα παρέχεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά από το κράτος. Για σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά.

Παλεύουμε για μόρφωση για όλα τα παιδιά:

  • Κανένα παιδί έξω από το σχολείο.
  • Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στελέχωση των σχολείων και των δομών ειδικής αγωγής και του ΚΕΔΔΥ.
  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίχρονες δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα κ.λπ. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους.
  • Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές για όλο το Νομό. Τώρα νέο κτίριο για το Λύκειο Ληξουρίου και για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Δρομολόγηση συνολικά των πέντε νέων συγκροτημάτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας στο Νομό, αντισεισμικός έλεγχος και μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών παντού.
  • 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
  • Δωρεάν μετακίνηση και διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

    Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης     Φαρακλός Βαγγέλης



00 inkefalonia general ad 300X250