Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών : "Δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε παρέμβαση στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 05:13

Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών : "Δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε παρέμβαση στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη"

To Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών ανακοινώνει ότι μετά την πρόσφατη απώλεια του Μητροπολίτη μας κυρού Γεράσιμου Φωκά , που όλο το νησί μας υπεραγαπούσε, δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε παρέμβαση στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη από οποιοδήποτε φορεά πολιτιστικό ή μη.

Το ενδιαφέρον για την εκλογή είναι θεμιτό,όμως μετά από μια τέτοια απώλεια που βύθισε το νησί μας στο πένθος, κάθε εκδήλωση προτίμησης σε υποψηφίους είναι τουλάχιστον άκομψη..

Το έργο της εκλογής είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ιεράς Συνόδου που γνωρίζει καλύτερα τα της Εκκλησίας.

Όπως ήδη αναφέραμε η απώλεια του Μητροπολίτη μας είναι πολύ πρόσφατη για να σπεύδουν κάποιοι να πάρουν τη " ρεβάνς" και κάποιοι άλλοι να δηλώσουν τη στήριξη σε παλαιότερους υποψηφίους...

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών ως το παλαιότερο και ιστορικότερο Σωματείο των εν Αθήναις Κεφαλλήνων δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε Ιεράρχη εκλέξει η Ιεραρχία μας, ανεξαρτήτως καταγωγής και θα τον δεχθεί με την Αγάπη και το Σεβασμό που αρμόζει.

Δηλώνουμε αντίθετοι μετά τη νωπή απώλεια του Μητροπολίτη μας, με την ανακοίνωση της Αδελφοτητας Πειραιά η οποία μάλιστα αναφέρει ότι εκπροσωπεί τους Κεφαλλήνες της Ατιικης...Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει.

Διαφωνούμε επίσης και με ανάλογες παρεμβάσεις, υπέρ παλαιών Υποψηφίων, από Συλλόγους του Εξωτερικού, ενω το πένθος για το μακαριστό Μητροπολίτη μας συνεχιζεται ως τη νέα εκλογη.

Ευχόμαστε και δηλώνουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην Ιερά Σύνοδο να εκλέξει, ανεξαρτήτως καταγωγής, έναν άξιο Ιεράρχη με φλογερή Πίστη και έργο στην Εκκλησία,ώστε να συμβάλει στην πνευματική θρησκευτική και ποιμαντική ανόρθωση του νησιού μας.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Α.Βαλλιανάτος

Η αντιπρόεδρος Σ.Λουκέρη

Ο γ.γ Σ. Σακαρέτσιος




00 inkefalonia general ad 300X250