Τάσος Καβαλλιεράτος : Να ‘μαστε πάλι εδώ Αλέκο (Παρίση )! ( Φωτό+video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 13:19

Τάσος Καβαλλιεράτος : Να ‘μαστε πάλι εδώ Αλέκο (Παρίση )! ( Φωτό+video)

Στο ίδιο έργο θεατές ύστερα από τέσσερα χρόνια! Πάλι πλημμύρες, πάλι καταστροφές!!! Τότε δεν ξέραμε, δεν είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και είπαμε όλοι, «ό,τι έγινε, έγινε! Είδαμε ελέγξαμε τι φταίει, θα πράξουμε τα απαραίτητα και δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ή έστω, θα μετριάσουμε το κακό»! Ο ίδιος ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, είχε δώσει υπόσχεση, πως μια από τις κύριες αιτίες ( το μικρό γεφύρι της Μελισσάνης ) που δημιουργούν τις πλημύρες στον Καραβόμυλο, θα φτιαχτεί και δεν θα υπάρχει πια πρόβλημα από εκεί! Αμ δε!!!! Όπως όλες οι άλλες υποσχέσεις του Δημάρχου μας… και αυτή ήταν «κούφια»!!!



Τίποτα απολύτως δεν έγινε και χτες κινδύνεψαν ζωές στον Καραβόμυλο και περιουσίες ξανακαταστράφηκαν! Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καραβομύλου, Βασίλης Μωραΐτης, από τις τρεις η ώρα το απόγευμα, παρακαλούσε, φώναζε για μια μπουλντόζα, να κάνουμε ένα φράχτη με τα φερτά υλικά, να στρίψουμε τη ροή του νερού στο αυλάκι, τίποτα!!! Κανένας!!! Η πολιτική προστασία, ενώ γνώριζε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα είχαμε χτες το απόγευμα, δεν είχε φροντίσει, τουλάχιστον για τη περιοχή μας το παραμικρό! Στις πέντε η ώρα το απόγευμα ήλθε μπουλντόζα, ( Γασπαρής ) και έκοψε τη ροή του νερού προς τα σπίτια! Παράλληλα σταμάτησε η βροχή και μπορέσαμε να σώσουμε ότι σωνόταν!

Αργότερα ήρθε και δεύτερη ( Τζέρης Τζανετάτος ) και βοήθησε τη κατάσταση. Η δεύτερη παρέμεινε, όλη τη νύχτα στον Καραβόμυλο επιφυλακή!
Και τώρα, ύστερα από τα χτεσινά, ξαναμπαίνουν τα εξής ερωτήματα ( τουλάχιστον εμείς, ένα απ’ αυτά, το έχουμε θέσει πολλές φορές ) και πλέον, το απευθύνουμε προσωπικά στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση. Κ. Δήμαρχε Κεφαλονιάς, κ, Αλέξανδρε Παρίση, γιατί ύστερα από τέσσερα χρόνια, δεν φτιάξατε το γεφύρι της Μελισσάνης, που όπως ο ίδιος διαπιστώσατε επιτόπου, ήταν μία από τις κύριες αιτίες του προβλήματος; Κ. Δήμαρχε Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρε Παρίση, τα τέσσερα χρόνια της Δημαρχιακής σας θητείας, εισπράττετε από την Μελισσάνη και την Δρογκαράτη, εκατομμύρια ευρώ. Απ’ αυτά σε όλη τη θητεία σας, δεν έχετε δώσει στον Καραβόμυλο, και στην ευρύτερη περιοχή Σάμης, ούτε ένα σεντς!!! Κ. Δήμαρχε, γιατί συμβαίνει αυτό και που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα από τα σπήλαια; Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται προσωπικά σ’ εσάς. Τίθεται έτσι και ζητάμε ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη απάντηση, « που πάνε τα λεφτά από τα σπήλαια;», γιατί εδώ δεν ισχύει το βολικό για εσάς «δεν έχουμε λεφτά»!!! Αν κ. Δήμαρχε είχατε δώσει από τη πρώτη κιόλας χρονιά που πλημμυρίσαμε στον Καραβόμυλο, το ποσό που απαιτείτο για το φτιάξιμο της γέφυρας της Μελισσάνης, ( ευτελές σύμφωνα με την είσπραξη που κάνει το σπήλαιο ), δεν θα ζούσαμε τα χτεσινά γεγονότα! Αν κ. Δήμαρχε, είχατε τηρήσει την υπόσχεσή σας, για το γεφυράκι της Μελισσάνης, σήμερα, τα αίσχη που ζούμε στον Καραβόμυλο, δεν θα είχαν ονοματεπώνυμο!! Και ξέρετε το δικό σας ονοματεπώνυμο έχουν κ. Παρίση. «Αλέξανδρος Παρίσης» λέγονται!!! Και λέγονται έτσι, γιατί τέσσερα χρόνια τώρα, πολιτεύεστε και πράττεται, σε ότι έχει σχέση, με τη πλατεία του Αργοστολιού και φυσικά τα σπήλαια!!! Από κει και πέρα «στάχτη και μπούρμπερη»!!!

Και τώρα απ’ ό,τι μαθαίνουμε, θα έρθει λέει ο στρατός να κάνει μια πρόχειρη ( !!! ) κατασκευή στην Μελισσάνη!!! Όχι κ. Δήμαρχε!! Τελείωσαν πια για εσάς οι «ξεπέτες»!!! καμία πρόχειρη κατασκευή και κανένας στρατός, δεν θα γίνει ανεκτή πλέον από τους κατοίκους του Καραβομύλου! Το γεφύρι χτες το γκρέμισε το νερό και θα φτιάξετε άλλο και σύντομα μάλιστα! Γιατί αν ήσασταν σήμερα να δείτε από πού περνούσαν  οι επιβάτες δέκα πέντε πούλμαν για να επισκεφτούν την Μελισσάνη, ίσως να παρατιόσασταν από Δήμαρχος Κεφαλονιάς!!! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας δείξουν του λόγου το αληθές! Κλείνοντας να ευχαριστήσω προσωπικά, τους aδελφούς Γασπαρή, τον Τζέρη τον Τζανετάτο, την Πυροσβεστική Yπηρεσία Σάμης ( όλο το προσωπικό ) και τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Καραβομύλου, Βασίλη Μωραΐτη, για την τεράστια βοήθειά τους, στις χτεσινές δύσκολες ώρες που περάσαμε!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Υ.Γ. Αύριο θα αναφερθούμε και σε άλλες αιτίες που και αυτές δημιουργούν, τα πλημυρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών.

Επιβάτες δέκα πέντε πούλμαν βαδίζουν προς την μελισσάνη, μέσα από εναλλακτική οδό που φτιάχτηκε σήμερα το πρωί.

Περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=QR7EHhvAqm4

https://www.youtube.com/watch?v=2FQlmxKMayk

https://www.youtube.com/watch?v=cHdjnTfYgy0




00 inkefalonia general ad 300X250