Ξεκινάει σήμερα το τριήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο για άτομα με & χωρίς αναπηρία: "Τέσσερις τέχνες, ένα όνειρο"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 12:44

Ξεκινάει σήμερα το τριήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο για άτομα με & χωρίς αναπηρία: "Τέσσερις τέχνες, ένα όνειρο"

Αξίζει να πούμε ...Όταν η τέχνη εναρμονίζει την ισότητα…

Αγαπητοί φίλοι,

Είχατε ποτέ την επιθυμία να παίξετε θέατρο, να χορέψετε, να ζωγραφίσετε και να κάνετε μουσική; Εμείς την έχουμε! Θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας σε μία από αυτές τις τέχνες; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!

Συμμετέχοντας στο Τριήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο του προγράμματος ARTABILITY θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας. Γνωρίζοντας την πολιτιστική παράδοση και την καλλιτεχνική κουλτούρα της Κεφαλλονιάς επιλέξαμε να έρθουμε κοντά σας για να μοιραστούμε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χρώματα, χορό και θέατρο.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλλονιάς και της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Κεφαλλονιάς, θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 ένα καλλιτεχνικό βιωματικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε 100 παιδιά, νέους και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λειτουργήσουν τέσσερα εργαστήρια (εικαστικές τέχνες, μουσική, χορός, θέατρο) με πεπειραμένους εκπαιδευτές, με στόχο μία τελική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ», ανοικτή σε όλους.

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε και να μάθουμε από μία ζωντανή και συνενωτική καλλιτεχνική εμπειρία και να γίνουμε φίλοι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα ARTABILITY

Το πρόγραμμα ARTABILITY απευθύνεται, χωρίς καμία διάκριση, σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία όλων των ηλικιών. Κοινό σημείο αναφοράς είναι το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό και την άρση των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Με πυρήνα τη λειτουργία Καλλιτεχνικής Λέσχης, το πρόγραμμα ARTABILITY επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις ανοικτές στην κοινότητα, όπως εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά σεμινάρια, κύκλους καλλιτεχνικών μαθημάτων, συνεργασία με σχολεία και καλλιτεχνικές ομάδες, Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ. Το τριήμερο καλλιτεχνικό βιωματικό σεμινάριο «Τέσσερις τέχνες, ένα όνειρο» στην Κεφαλλονιά είναι μία από τις δράσεις αυτές.

Η πολυετής εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή στο χώρο της κινητικής αναπηρίας επιβεβαιώνει ότι η τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό, εναλλακτικό εκπαιδευτικό/θεραπευτικό μέσο για τα άτομα με αναπηρία. Όταν δε στην καλλιτεχνική δημιουργία συμμετέχουν και άτομα χωρίς αναπηρία, τότε η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 100 παιδιά, νέους και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λειτουργήσουν τέσσερα εργαστήρια (εικαστικές τέχνες, μουσική, χορός, θέατρο) με πεπειραμένους εκπαιδευτές, με στόχο μία τελική παράσταση που θα δοθεί την Κυριακή 27/9 στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ» και που θα είναι ανοικτή σε όλους.

H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και ότι η λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων είναι τη Δευτέρα 21/9/2015.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 210 9622290 (εσωτ. 214), Δευτέρα - Πέμπτη 8.30-16.00 και Παρασκευή 8.30-14.30.

seminarioseminario2seminario3seminario4




00 inkefalonia general ad 300X250