Καταδικάστηκε ο 48χρονος που εξοντώνει συστηματικά με φόλες τις γάτες στο Βαθύ Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 19:08

Καταδικάστηκε ο 48χρονος που εξοντώνει συστηματικά με φόλες τις γάτες στο Βαθύ Ιθάκης

Με μια ουσιαστική μικρή ποινή φυλάκισης 10 μηνών (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αργοστολίου καταδίκασε στις 2 Σεπτεμβρίου έναν 48χρονο κάτοικο της Ιθάκης που εντοπίστηκε (και συνελήφθη) στις 28-9-2013 καθώς είχε αφήσει δηλητηριασμένη τροφή για να εξοντώσει τις γάτες στο Βαθύ.


Τον δράστη είδε μια γειτόνισσα του η οποία μαζί με τον σύζυγος της αμέσως ενημέρωσε την Ελένη Παπανελοπούλου πρόεδρο του Φιλοζωικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ιθάκης και μαζί οι δύο γυναίκες αφού μάζεψαν την φόλα έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά αφέθηκε ελεύθερος έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν ότι ο 48χρονος είχε δηλητηριάσει την γατοτροφή ανακατεύοντας την με το απαγορευμένο φυτοφάρμακο Λανέιτ.

Η κα Παπανελοπούλου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι στην περιοχή που ζει ο δράστης καθώς και κοντά στο καφενείο του που βρίσκεται στο Βαθύ πίσω από την κεντρική πλατεία τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί νεκρά περισσότερα από 100 γατιά.

Στην Αστυνομία έχουν γίνει καταγγελίες κατ’ αγνώστου και από τις ιστολογικές εξετάσεις των πτωμάτων έχει διαπιστωθεί ότι τα αδέσποτα και ιδιόκτητα γατιά και σκυλιά που εξοντώθηκαν είχαν δηλητηριαστεί από μαρίδες οι οποίες είχαν εμποτιστεί με Λανέιτ.

Μάλιστα μια εβδομάδα πριν την σύλληψη του 48χρονου στη γειτονιά που τον είδαν να αφήνει τις δηλητηριασμένες κροκέτες είχαν βρεθεί γάτες νεκρές καθώς και ο σκύλος και η γάτα ενός γείτονα του. Ενώ σύμφωνα με την κα Παπανελοπούλου οι εξετάσεις στα σπλάχνα των ζώων έδειξαν ότι είχαν δηλητηριαστεί από την ίδια χημική ουσία.

Μάλιστα το 2012 ο ίδιος άνδρας και πάλι με την κατηγορία της δηλητηρίασης ζώων είχε οδηγηθεί και στα δικαστήρια της Κεφαλονιάς άλλα όπως μας επισήμανε η κα Παπανελοπούλου το δικαστήριο τότε στην κυριολεξία του την είχε «χαρίσει» λέγοντας του ότι οι ποινές για δηλητηρίαση ζώων είναι πλέον πολύ αυστηρές και για το καλό του «να μην τον ξαναδούν εκεί».

Ο 48χρονος, που άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι οι μάρτυρες ψεύδονται και οι καταγγελίες οφείλονται σε επαγγελματικές διαφορές ενώ μόλις η κα Παπανελοπούλου κατέθεσε πως την έχει απειλήσει λέγοντας της ότι «θα της σπάσει τη μέση με λοστό και θα την αφήσει σε αναπηρικό καροτσάκι» ο κατηγορούμενος έγινε έξαλλος και μόνο μετά την παρέμβαση της έδρας που τον απείλησε με αποβολή από την αίθουσα αναγκάστηκε να σιωπήσει.

www.zoosos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250