Εργατικό Κέντρο: "Άμεση καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους με 5μηνα στον Δήμο Κεφαλονιάς"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 10:20

Εργατικό Κέντρο: "Άμεση καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους με 5μηνα στον Δήμο Κεφαλονιάς"

Εδώ και τώρα καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στο Δήμο Κεφαλονιάς με 5μηνα!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΆ ΜΑΣ!!! Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς,την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ. Απευθυνόμαστε σε σας, συνάδελφοι και συναδέλφισσες που εργάζεσθε με 5μηνες συμβάσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς. Συμπληρώθηκε ήδη ο πρώτος μήνας δουλειάς που σας βρίσκει απλήρωτους, όπως γίνεται και με χιλιάδες άλλους 5μηνίτες πανελλαδικά.


Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ), συνεχίζοντας στο δρόμο που έχει ανοίξει χρόνια τώρα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, απλώνει το χέρι σε σας, τους νέους συναδέλφους, ώστε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε και μας ανήκουν. Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Αυτά χρησιμοποιούνται από κεφάλαιο - κυβερνήσεις – ΕΕ αλλά και από την τοπική διοίκηση, για το χτύπημα στο δικαίωμα για μόνιμη – σταθερή εργασία. Δεν δίνουν ουσιαστική λύση στους χιλιάδες ανέργους, που η ανάγκη τους για μία αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, δεν διαρκεί μόνο για 5 μήνες.


Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, γενικεύει και επιταχύνει τις αντεργατικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Αριστερή Πλατφόρμα) αποδέχονται και αξιοποιούν την 5μηνη κοινωφελή εργασία. Κυβέρνηση – ΕΕ και τοπική διοίκηση, σε ενιαίο μέτωπο, σας καλούν να εργαστείτε κάτω από συνθήκες γαλέρας, καλύπτοντας χιλιάδες κενά που υπάρχουν, χωρίς καν το αυτονόητο δικαίωμά σας να πληρώνεστε για τον κόπο και τον ιδρώτα σας.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος, βάζει πλάτη στην διαίρεση των εργαζομένων μη εγγράφοντας συμβασιούχους σε μια σειρά σωματεία των ΟΤΑ. Αυτό γίνεται και στο Νομό μας. Το ΕΚΚΙ και συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ, για να στηρίξουν κάθε προσπάθεια οργάνωσή σας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας.


Τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες σχέσεις αλλά με την πάλη των εργαζομένων. Καμία ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές, καμία υπομονή. Πληρωμή εδώ και τώρα. Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε ΟΛΑ τα δίκαια αιτήματά μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Καμία καθυστέρηση. Το ζήτημα για εμάς δε λύνεται με λόγια και υποσχέσεις, θα λυθεί όταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό μας. Οι κυβερνητικές δικαιολογίες περί «διαχειριστικών προβλημάτων» (πχ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το πληροφοριακό σύστημα δεδομένων μεταξύ ΟΑΕΔ και ΙΚΑ) αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίες».
• Σταθερή πληρωμή στην αρχή κάθε μήνα.

• Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος (150 ευρώ) σε όσους δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες ανεξαρτήτου ειδικότητας. Είναι καταχτημένο - νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα (και απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοιου είδους εργασία), το να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου και μόνο αν ο δήμος καλύπτει όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, δηλαδή ασφάλιση στα ΒΑΕ, μέσα ατομικής προστασίας, γάλα κ.α.

• Σε κάθε εργαζόμενο να ανατίθενται καθήκοντα με βάση την ειδικότητα και την πρόσληψη και να μην αντιμετωπίζεται σαν «παιδί για όλες τις δουλειές» και «ωφελούμενος».
• Λήψη άμεσα όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.
• Παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλακτος.
• Χορήγηση όλων των αδειών (κανονικής, ασθενείας -αναρρωτικής κτλ) κατά την διάρκεια του προγράμματος.
• 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Όχι εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές.
• Μεταφορά του προσωπικού με ευθύνη του Δήμου.

Βασικό αίτημά μας είναι:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τέλος στην ομηρία των συμβάσεων, της ενοικίασης από ΜΚΟ, των εργολαβιών, των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση – Δημοτική Αρχή.

Στο παραπάνω πλαίσιο η διοίκηση του ΕΚΚΙ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 8 μμ.
Συνάδελφοι 5μηνίτες, σας καλούμε να δώσετε το «παρών» στον αγώνα.

Αργοστόλι 21 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΚΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                              ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250