Συνέντευξη Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ: " H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο επέβαλε το 3ο Μνημόνιο"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 15:20

Συνέντευξη Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ: " H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο επέβαλε το 3ο Μνημόνιο"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν όψει της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 19/8 στο Εργατικό Κέντρο (8.30μ.μ.).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην συνέντευξη, την εισαγωγή έκανε η επικεφαλής της Τοπικής Επιτροπής Ευανθία Γαϊτανίδου, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης.

Στο πάνελ βρέθηκε και ο Νικόλας Γαλιατσάτος, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Δημητράτου.

Η κα Γαϊτανίδου, έκανε μία αρχική τοποθέτηση, τονίζοντας πως: «Ο λαός με το δημοψήφισμα πήρε θέση και είπε ΟΧΙ. Ωστόσο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε στροφή 360ο και με πραξικοπηματικό τρόπο επέβαλε το 3ο μνημόνιο».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο βασικός ομιλητής Λεωνίδας Βατικιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον «Άλλο δρόμο, χωρίς μνημόνια, ΕΕ και Ευρώ. Το 3ο μνημόνιο θα φτωχοποιήσει ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Θα πλήξει, αγρότες, συνταξιούχους, μισθωτούς και όλο τον ελληνικό λαό. Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει μία νέα αντιλαϊκή επίθεση».

Εν συνεχεία ανέλυσε τις 5 θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφερόμενος στην «Μη εξυπηρέτηση Δημόσιου Χρέους , Εξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, Μείωση ωρών εργασίας και αύξηση μισθών και συντάξεων, Κατάργηση μνημονίων, Ανατροπή Πολιτικής της Λιτότητας, Ανάγκη για εθνικοποίηση των Τραπεζών» καταλήγοντας ο κ. Βατικιώτης τόνισε πώς είναι επιβεβλημένη η "ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είναι μία ακόμη μνημονιακή κυβέρνηση".

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό


Audio recording and upload >>

 DSC 0605DSC 0606DSC 0614




00 inkefalonia general ad 300X250