Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Ληξουρίου – Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα σε Δήμο και Περιφέρεια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 15:39

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι  εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Ληξουρίου – Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα σε Δήμο και Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς μαζί με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Ληξουρίου. Οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και 12 μήνες απλήρωτοι, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης, ενώ κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για την διοίκηση του Γηροκομείου Ληξουρίου.


Τόσο ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, δήλωσαν αλληλέγγυοι προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν εξαρτάται από τους ίδιους , αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, καθώς πριν μήνες έγινε μία καταβολή ποσού από τα χρωστούμενα, αλλά αυτά δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των εργαζομένων και παρακρατήθηκαν από το ΙΚΑ.

«Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικής κατεύθυνσης. Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ληξουρίου, έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο απλήρωτης εργασίας, έχουν ξεπεράσει κυριολεκτικά τα όρια της υπομονής και της ανοχής τους. Και πλέον έρχονται και τα 5μηνα από τον δήμο για να καλύψουν πάγιες ανάγκες του Γηροκομείου» τόνισε ο Γιώργος Γαβρίλης.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο – Τι απάντησε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης (ηχητικό)


Audio recording >>

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια – Τι απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας (ηχητικό)

 


Voice Recorder >>

DSC 0538DSC 0540DSC 0544DSC 0546DSC 0549DSC 0552DSC 0555DSC 0558DSC 0561DSC 0563DSC 0565DSC 0566DSC 0567


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250