Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συνδιοργανωτής της 2ης Πειραϊκής Αμφικτιονίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 14:18

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συνδιοργανωτής της 2ης Πειραϊκής Αμφικτιονίας

Η Αδελφότητά μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει, μαζί με τους άλλους συλλόγους και ενώσεις που εδρεύουν στον Πειραιά και εκπροσωπούν τα διάφορα μέρη της πατρίδας μας, στη 2η Πειραϊκή Αμφικτιονία που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στις 22 με 25 Ιουνίου 2012 στην πλατεία Κοραή , στο κέντρο της πόλης μας.

Σκοπός της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο Πειραιάς διαμορφώθηκε από ανθρώπους που έφτασαν στο λιμάνι , από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να βρουν μια καλύτερη τύχη. Παρέμειναν στον Πειραιά, εργάστηκαν και συνέβαλαν στη δημιουργία της ναυτιλιακής , εμπορικής και οικονομικής άνθισης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Η Αδελφότητά μας , συμμετέχοντας και φέτος με τη δική της έκθεση, θα παρουσιάσει την ιστορική της διαδρομή , την κεφαλλονίτικη κουλτούρα, τη χορευτική και μουσική μας παράδοση και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία του πολιτισμού των όμορφων νησιών μας.

Την Κυριακή 24/06/2012 και ώρα 21.15 στην κεντρική εξέδρα της πλατείας Κοραή τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητά μας θα χορέψουν τους παραδοσιακούς μας χορούς.

Τη Δευτέρα 25/06/2012 και ώρα 19.30 η χορωδία θα μας τραγουδήσει Επτανησιακά τραγούδια και καντάδες.

Είμαστε όλοι καλεσμένοι στον Πειραιά, στη μεγάλη γιορτή της αδελφοσύνης και του πολιτισμού.