Κεφαλονίτες Καραβολάτρες : "Η ιστορία Του γνωστή, η προσφορά Του αξιοσημείωτη, η πνευματικότητά Του σπάνια"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 13:02

Κεφαλονίτες Καραβολάτρες :  "Η ιστορία Του γνωστή, η προσφορά Του αξιοσημείωτη, η πνευματικότητά Του σπάνια"

Ένα ακόμη θαυμαστό γεγονός συντελέστηκε στην Κεφαλονιά δια πρεσβειών του Άγιου Γερασίμου με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο παπά-Γεράσιμο Φωκά.


Η ιστορία Του γνωστή, η προσφορά Του αξιοσημείωτη, η πνευματικότητά Του σπάνια για τις έσχατες ετούτες ημέρες που βιώνουμε.
Η αγάπη και η μεγαλωσύνη του Κυρίου και Θεού ημών Ιησού Χριστού Τον αξίωσε πρόσφατα να φορέσει το ένδυμα και την μήτρα του Αρχιερέως με καθολική αποδοχή από κλήρο και λαό.
Πριν όμως από την προγραμματισμένη επίσημη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου στην Αγιοτόκο νήσο μας Κεφαλληνία, «Ω του Παραδόξου Θαύματος» σαν κεραυνός εν αιθρία ή σαν κακόγουστη φάρσα ήχησε το γεγονός της εκδημίας του πολυαγαπημένου Ιερέως και Εξομολόγου προχθές το ξημέρωμα.

Δύσκολη η προσέγγιση του γεγονότος τούτου ιδίως όταν κατέχεσαι από άγνοια, απειρία και αναρμοδιότητα. Από την καρδιά μας όμως αναβλύζει η φωνή εκείνη που λέει ότι ζούμε ένα ακόμη θαύμα της Ορθοδοξίας. Ένας Αξιος, Ταπεινός, Ακούραστος εργάτης του Θεού και του Συνανθρώπου «Εν όρει των Αμώμων ώσπερ ήλιος έλαμψε» και απαλλάχθηκε από τις βιωτικές μέριμνες του παροδικού τούτου κόσμου από την θέση του Αρχιερέως Άφθαρτος, Άμωμος, Αδιάφθορος και Μακάριος χωρίς να τον έχουν αγγίξει, φθείρει και λερώσει οι ψυχοφθόρες αρμοδιότητες του μητροπολιτικού θρόνου.
Πέραν όμως από την θετική προσέγγιση από την πλευρά του εκλιπόντος Αρχιερέως, υπάρχει και αυτή που υπογραμμίζει ότι το γεγονός πρέπει να μάς προβληματίσει και να αποτελέσει την απαρχή για επαναπροσδιορισμό, αυτοκάθαρση και επανεκκίνηση των Κεφαλονιτών με θεμέλιο τις ξεχασμένες ηθικές αξίες που επί αιώνες μάς διδάσκει η Ορθοδοξία.

Την φωτογραφία αυτή που δέχθηκε να χαρίσει στις νεανικές ταπεινότητές μας [πέρσυ στις 15 Ιουλίου στα θυρανοίξια της Αγίας Ελεούσης Αννινάτων] είχαμε σκοπό να δημοσιεύσουμε με αφορμή την επικείμενη ενθρόνισή Του...Αι βουλαί του Κυρίου όμως ήθελαν να την αναρτήσουμε για την εξόδιό ακολουθία Του...Όπως σε κάθε φωτογραφία, ακολουθώντας το Αγιορείτικο πνευματικό πρότυπο κοιτάζει χαμηλά από ταπεινότητα...για να υψωθεί σύντομα στην δεξιά του Κυρίου και να προσεύχεται για όλους εμάς του αναξίους μαθητές του.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΠΑΠΑ-ΓΕΡΑΣΙΜΕ. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ.

Αντί επιλόγου, το εξαποστειλάριο της Παρακλήσεως στην Παναγία που τόσο ωραία και μελωδικά έψαλλε:
«Ἀπόστολοι ἐκ περάτων, συναθροισθέντες ἐνθάδε, Γεθσηµανῇ τῷ χωρίῳ, κηδεύσατέ µου τὸ σῶµα, καὶ σὺ Υἱὲ καὶ Θεέ µου, παράλαβέ µου τὸ πνεῦµα».

Κεφαλονίτες Καραβολάτρες




00 inkefalonia general ad 300X250