Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας στη Β' κατηγορία επικινδυνότητας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 06:44

Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας στη Β' κατηγορία επικινδυνότητας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Η ΚΡΑΝΗ Αγαπητοί συνάδελφοι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς, σας ενημερώνουμε ότι ο εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, θα διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας και στη Β κατηγορία επικινδυνότητας, (όπου ανήκουν επιχειρήσεις όπως : φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια καυσίμων, μάντρες οικοδομών, κατασκευές αλουμινίου κ.α.).

Τα σεμινάρια της ΚΡΑΝΗΣ θα διεξάγονται στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στο χώρο του ΕΚΕΚ-ΤΑΚΙ στη Λάσση και θα είναι διάρκειας 35 ωρών.

Επισημαίνεται ότι όσοι επιμορφωθούν ΔΕΝ έχουν δικαίωμα σύνταξης Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου και ως εκ τούτου δεν αρκεί μόνο η κτήση του πιστοποιητικού παρακολούθησης του σεμιναρίου για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως τεχνικοί ασφαλείας, αλλά πρέπει να αποταθούν σε εξειδικευμένο μηχανικό για την εκπόνηση ΓΕΕΚ ώστε να έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία όπου σταματάνε οι εγγραφές για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Τα σεμινάρια οριστικοποιούνται όταν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων που θα τα παρακολουθήσουν. Έπειτα ξεκινούν οι εγγραφές για το επόμενο σεμινάριο. Με την εγγραφή του ο επιχειρηματίας λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και έως ότου παρακολουθήσει το σεμινάριο είναι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Σ.ΕΠ..Ε.).

Επιστημονικός υπεύθυνος της ΚΡΑΝΗΣ είναι ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Κωνσταντίνος Πρέντζας ο οποίος είναι πιστοποιημένος Τεχνικός Ασφαλείας.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του προγράμματος κο Κωνσταντίνο Πρέντζα στο 6978.554144 ή στη γραμματεία με την κα Ελένη Μεσολωρά στο τηλέφωνο 6946.776144.

Για κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο νέο γραφείο της ΚΡΑΝΗΣ στην οδό Βύρωνος 7, 1ος όροφος.

Ο Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ

Σταύρος Σπαθής