Φεύγουν άπραγοι και απογοητευμένοι! Οι τουρίστες ανεβαίνουν στο Κάστρο και το βρίσκουν ερμητικά κλειστό (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 12:07

Φεύγουν άπραγοι και απογοητευμένοι! Οι τουρίστες ανεβαίνουν στο Κάστρο και το βρίσκουν ερμητικά κλειστό (video)

Φεύγουν άπραγοι και απογοητευμένοι! Οι τουρίστες ανεβαίνουν στο Κάστρο και το βρίσκουν κλειστό – Τι λένε κάτοικοι, επαγγελματίες και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Περατάτων για την κατάσταση (video)

Είναι πραγματικά άσχημη η εικόνα να βλέπεις τους τουρίστες να ανεβαίνουν μέχρι το Κάστρο με τις φωτογραφικές στα χέρια και να αποχωρούν... άπραγοι, έχοντας διαπιστώσει πως ένα από τα «δυνατά» αξιοθέατα του νησιού είναι κλειστό!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το είδαμε χθες πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ που κάναμε στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Άλλωστε κοντεύουμε να φτάσουμε στα μισά του Ιουνίου και το Κάστρο μας που θα μπορούσε να αποτελεί το βασικό «πυλώνα» της τουριστικής ατραξιόν της Κεφαλονιάς, παραμένει ερμητικά κλειστό, με τους τουρίστες να αποχωρούν με την απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επαγγελματίες που έχουν καταστήματα στην περιοχή ,κάνουν έκκληση στους αρμόδιους να ανοίξει αμέσως το Κάστρο, ενώ και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περατάτων Ανδρέας Παπαδάτος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο κάθε φορά συναντάει και διαφορετικά ανυπέρβλητα εμπόδια.

Κάτοικος: «Τα βάζουν μαζί μας οι τουρίστες γιατί βρίσκουν το Κάστρο κλειστό»

Μια κάτοικος της περιοχής όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, μας λέει τον... πόνο της. «Τα έβαλαν μαζί μας γιατί βρήκαν το κάστρο κλειστό» μας λέει η κάτοικος και συνεχίζει τονίζοντας πως «Παλιά έρχονται 10-11 πούλμαν, τώρα ανεβαίνουν ένα δύο και βρίσκουν το Κάστρο κλειστό».

"Θέλουν οι ίδιοι οι τουρίστες να το ανοίξουν"

Η Νατάσα Βολτέρα με το υπέροχο κατάστημα τουριστικών ειδών "Volente Voltera" δεν μπορεί να μην πει το παράπονό της για το κλειστό Κάστρο.
Μάλιστα, όπως θα δείτε και παρακάτω στο βίντεο, μας τόνισε πως η απογοήτευση των τουριστών είναι τόσο μεγάλη όταν έρχονται στο Κάστρο και το βρίσκουν κλειστό, που κάποιοι έκαναν πρόταση να το ανοίγουν οι ίδιοι και εθελοντικά!

Ένας από τους επαγγελματίες της περιοχής, μας τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε να πει ένα χαρτί στην είσοδο του Κάστρου που να εξηγεί τους λόγους που αυτό παραμένει κλειστό, ώστε να μην αναγκάζονται να απολογούνται οι ίδιοι στους τουρίστες που καταφτάνουν.

Παρακάτω θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε και τον νεαρό πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περατάτων Ανδρέα Παπαδάτο, ο οποίος μας μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει για να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Περιοχής (Κάστρο και τάφοι των Μαζαρακάτων), για την παράνομη χωματερή στα Περατάτα που συνεχίζει να «φορτώνει» με σκουπίδια, αλλά και για τα χορτάρια που ακόμα δεν έχουν κοπεί μέσα στο χωριό και αυξάνουν το κίνδυνο μιας πυρκαγιάς.

Δείτε παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τις απόψεις κατοίκων, επαγγελματιών και του Προέδρου

https://www.youtube.com/watch?v=sdywGgRcER4

DSC 0257

Aπραγοι και απογοητευμένοι φεύγουν οι τουρίστες που βρίσκουν το Κάστρο κλειστό!

DSC 0259DSC 0260

Ξεχαρβαλωμένη λάμπα στην είσοδο του Κάστρου

DSC 0262DSC 0263DSC 0264

Οι λάμπες ήταν αναμμένες ντάλα μεσημέρι! Άλλο ένα φάουλ!

DSC 0266DSC 0267DSC 0268DSC 0274

Η Νατάσα Βολτέρα από το κατάστημα τουριστικών ειδών "Volente Voltera"

DSC 0278DSC 0280

Απογοητευμένη η κάτοικος της περιοχής απο την κατάσταση !

DSC 0282

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250