ΕΛΜΕΚΙ: "Να σταματήσει τώρα η «ελεύθερη» επιλογή σχολείου!"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 07:48

ΕΛΜΕΚΙ: "Να σταματήσει τώρα η «ελεύθερη» επιλογή σχολείου!"

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από κοινού με την Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς και συναδέλφους στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να απαιτηθεί η τήρηση της γεωγραφικής κατανομής για την εγγραφή των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία στα Γυμνάσια.

Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι διακινείται έγγραφο στους μικρούς μαθητές συγκεκριμένων δημοτικών στο οποίο καλούνται να διαλέξουν σε ποιο Γυμνάσιο επιθυμούν να γραφτούν!!! Επισημάνθηκαν οι πολιτικές και διοικητικές ευθύνες που υπάρχουν για το ζήτημα αυτό. Το θέμα έχει φέτος επίκεντρο την πρωτεύουσα, αφορά όμως όλα τα σχολεία του Νομού.

Η καθιέρωση της «ελεύθερης» επιλογής σχολείου ανοίγει δρόμο στη λειτουργία ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και μάνατζμεντ, κατηγοριοποιεί σχολεία, καταργεί ή δημιουργεί οργανικές θέσεις βάσει της ζήτησης. Δένεται δηλαδή με το σύνολο της πολιτικής που προωθεί η ΕΕ και το κεφάλαιο για την εκπαίδευση.

Οι Διευθυντές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης αποδέχθηκαν ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα στο Αργοστόλι και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν και να πάρουν μέτρα ώστε από φέτος να τηρηθεί η γεωγραφική κατανομή και να εξασφαλιστεί η ισοκατανομή των μαθητών, μέσω αυτής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση, από κοινού με γονείς και μαθητές. Μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που αναδεικνύουμε (υποδομές, αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια, ιδρύσεις σχολείων, διορισμοί μόνιμοι προσωπικού κλπ) αντιπαλεύουμε το σχολείο της αγοράς.

 Καλούμε σε άμεση συνεδρίαση τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
 Σταθμός στη δράση μας το συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ ενάντια στο νέο μνημόνιο στις 11 Ιούνη και ώρα 7.30 το απόγευμα.

Αργοστόλι 02/06/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                    Φαρακλός Βαγγέλης
DSC01049

 




00 inkefalonia general ad 300X250