Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μελισσοκομικό Πάρκο της Γεωργικής Σχολής "Παναγή Βαλλιάνου"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 14:35

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μελισσοκομικό Πάρκο της Γεωργικής Σχολής "Παναγή Βαλλιάνου"

Κατόπιν συνεννόησης με τα Σχολεία της Α΄/βαθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται με επιτυχία από την αρχή της άνοιξης εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μελισσοκομικό Πάρκο της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής  "ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ".

   Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει ξενάγηση των μαθητών στο Βιολογικό Αγρόκτημα της Σχολής, ενημέρωση για τη δραστηριότητα του Μελισσοκομικού Πάρκου (παραγωγή και εκτροφή βασιλισσών), διδασκαλία για την κοινωνία της μέλισσας και τα προϊόντα που παράγει, αλλά και δημιουργικό παιχνίδι από τη μελισσοκόμο - εκπαιδεύτρια της Σχολής.

                                

Πρόγραμμα Επισκέψεων

  

Άφιξη Υποδοχή μαθητών και δασκάλων στην κεντρική πύλη της Γεωργικής Σχολής, μπροστά από το κτίριο του ΤΕΙ – Τεχνολογίας Τροφίμων.
Εποχιακές καλλιέργειες Περπατώντας προς το Μελισσοκομικό Πάρκο, γνωρίζουμε το βιολογικό αγρόκτημα με τις εποχιακές καλλιέργειες.
Πολυετείς καλλιέργειες Στη συνέχεια της διαδρομής περνάμε μέσα από τον ελαιώνα, τον οπωρώνα και τον πρότυπο αμπελώνα με τις γηγενείς ποικιλίες.
Μελισσοκομικό Πάρκο Φτάνοντας στο Μελισσοκομικό Πάρκο, κάνουμε μια πρώτη θεωρητική γνωριμία με τη μέλισσα και το μελίσσι και ένα παιχνίδι γνωριμίας και εξοικείωσης με τον χώρο (οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες).
Επίσκεψη στο μελισσοκομείο Μέσα στο μελισσοκομείο θα παρατηρήσουμε από κοντά, ανά ομάδα, τις κυψέλες και τα μελίσσια με κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες-γάντια). Υπάρχει και κυψέλη παρατήρησης.

Δραστηριότητες

Ψυχαγωγία

Παιχνίδια

Οι μαθητές θα φτιάξουν κερί από φύλλο κηρήθρας (το οποίο θα πάρουν ως αναμνηστικό) και θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, κατασκευή παζλ, παιχνίδια μνήμης), πάντα σχετικές με τη μέλισσα.

Συζήτηση- Αποχαιρετισμός

Λίγο πριν την αναχώρηση και αφού γνωρίσουν οι μαθητές τα προϊόντα της μέλισσας, θα αξιολογήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία της επίσκεψης των παιδιών.



00 inkefalonia general ad 300X250