Προβλήματα στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου λόγω ελλείψεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 14:27

Προβλήματα στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου λόγω ελλείψεων

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, στην συνεδρίαση του στις 25/5/2015,με δεδομένη την παρατεινόμενη κρίση στον τομέα της Υγείας στο νησί και μη διαβλέποντας λύση από τους αρμόδιους φορείς ομόφωνα αναφέρει και προτείνει τα εξής:

Η Παθολογική Κλινική του Γ. Ν. Κεφαλονιάς λόγω ελλείψεως ειδικευμένων ιατρών αδυνατεί να καλύψει ακόμη και με στοιχειώδη ασφάλεια τα έκτακτα περιστατικά και τις εφημερίες δεδομένου ότι από την 1η Ιουνίου παραμένει στη δύναμη της Κλινικής ένας ΜΟΝΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ειδικευμένος Επιμελητής Β' Παθολόγος και ένας ειδικευόμενος για κάλυψη όλου του έργου της Κλινικής. Τονίζουμε ότι η Παθολογική Κλινική του Γ. Ν. Κεφαλονιάς δέχεται εξ' ολοκλήρου όλα τα παθολογικά περιστατικά που παραπέμπονται για Δευτεροβάθμια Νοσηλεία, από τους Ιδιώτες ιατρούς, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Κ. Υγείας και το διασυνδεόμενο Γ.Ν-Κ.Υ Ληξουρίου όλο το 24ωρο καθημερινά.

Προτείνουμε την υπερεπείγουσα κάλυψη τουλάχιστον δύο θέσεων ειδικευμένων ιατρών Παθολόγων Δευτεροβάθμιας περίθαλψης ( και όχι Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – Π.Ε.Δ.Υ που στερούνται νοσοκομειακής εμπειρίας ) ώστε να δύνανται άμεσα και με ασφάλεια να εφημερεύουν στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς. Λόγω της αμεσότητας του προβλήματος προτείνουμε την κάλυψη της μίας τουλάχιστον θέσης από Παθολόγο του διασυνδεόμενου, με το Γ. Ν. Κεφαλονιάς, Γ.Ν-Κ.Υ Ληξουρίου εφόσον αντικατασταθεί με Γενικό ιατρό από το Κ.Υ Σάμης ή άλλο ιατρό,επειδή, σε συνθήκες κρίσης, οι αποφάσεις μας πρέπει να καθοδηγούνται από λογική, ανιδιοτέλεια και ορθή συνεκτίμηση οφέλους και κόστους.

'Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Τακτικά Ιατρεία-Συνταγογράφηση) λόγω των έκτακτων αναγκών, και προκειμένου να αποσυμφορηθεί περαιτέρω η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Κεφαλονιάς, προτείνουμε: να μη μετακινηθεί προσωπικό από το Π.Ε.Δ.Υ. αλλά αντιθέτως όλα τα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας φροντίδας να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη δομή Υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, σεβόμενο το θεσμικό του ρόλο, που είναι πρωτίστως η προάσπιση της υγείας των πολιτών, θέτει τους αρμοδίους φορείς προ των ευθυνών τους για άλλη μία φορά. 'Ήρθε η ώρα των άμεσων αποφάσεων καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά περιορισμένα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση της βουλευτού κ.Θεοπεφτάτου την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τα Νοσοκομεία του νομού μας με πρόσληψη 15 ατόμων ,ιατρων και νοσηλευτών.

Δυστυχώς δεν προσδιορίζεται ο χρόνος των προσλήψεων,αντιθέτως όμως το πρόβλημα έχει ημερομηνία και αυτή είναι ΧΘΕΣ!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ                          Μ.ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑ-ΚΟΤΣΟΡΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250