Π. Αλιβιζάτος: "Να κοιτάξουμε τους Ελληνες στα μάτια"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 22:51

Π. Αλιβιζάτος: "Να κοιτάξουμε τους Ελληνες στα μάτια"

Αρθρο του υπ. βουλευτή Κεφαλονιάς - Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Π Αλιβιζάτου Διανύουμε αναμφίβολα την κρισιμότερη περίοδο στην ιστορία της χώρας μας από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα. Τα τελευταία δύο χρόνια, σειρά λαθών και παραλείψεων – εγκληματικών, αν μου επιτρέπεται η έκφραση – φέρνουν σήμερα τη χώρα στο μεταίχμιο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένες και αυτό αντανακλάται στην ψήφο του Ελληνικού λαού. Αυτό όμως ουδόλως σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε άμοιροι ευθυνών.

 

Και, αυτό είναι κάτι που πρώτα η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδεχτεί, το έχει τονίσει και το έχει αναδείξει. Γιατί, αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί τεράστια ευθύνη να κοιτάξουμε τους Έλληνες στα μάτια και να τους εξηγήσουμε τις προθέσεις μας για την επαύριον. Αποτελεί τεράστια ευθύνη, την επομένη των εκλογών που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου, να είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που θα απαντάει στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, οδηγώντας ταυτόχρονα το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι. Το λιμάνι της Ευρώπης και του κοινού μας νομίσματος.

Αυτός ο στόχος εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα πρόγραμμα που καταρτίστηκε μέσα από πολυετείς συνεργασίες και με την κοπιαστική εργασία επιστημόνων, φορέων, τοπικών κοινωνιών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. 18 πολύ συγκεκριμένα σημεία, που απορρέουν από το οικονομικό μας πρόγραμμα και που απαντούν σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η ανεργία, οι μισθοί και οι συντάξεις, η φορολόγηση, οι δημόσιες δαπάνες και η απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού του Δημοσίου. Δίνουμε έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες και τις αποκρατικοποιήσεις, φροντίζοντας έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών, χωρίς να διακινδυνεύουμε την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρώ.

Γιατί η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως οι μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές. Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ισχυρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου με σθένος, αποφασιστικότητα και διεθνές κύρος.

Η διεθνής συγκυρία άλλωστε, είναι με το μέρος μας. Η χορήγηση βοήθειας προς την Ισπανία και η αίτηση της Ιρλανδίας για επαναδιαπραγμάτευση του δικού της Μνημονίου, ανοίγουν τον δρόμο και για την Ελληνική διαπραγμάτευση. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν θα είναι εφικτό εάν στις 18 Ιούνη βρεθούμε, με λάθος επιλογές, να συναλλασσόμαστε σε δραχμές.

Γιατί, ας μη γελιόμαστε, η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει έξοδος της χώρας απ' το Ευρώ. Σημαίνει δραχμή. Με το πρόγραμμα που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιχειρείται η υφαρπαγή της ψήφου του Ελληνικού λαού. Με ωραία λόγια, εύκολους λαϊκισμούς και ανεφάρμοστες προτάσεις. Ποντάρει στην πρόσκαιρη ικανοποίηση των ψηφοφόρων του, λέγοντας με άλλα λόγια «λεφτά υπάρχουν». Δεν απαντάει όμως στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και δεν παραθέτει λύσεις που θα δώσουν ώθηση στην Ελληνική οικονομία. Το αντίθετο.

Πρόκειται για ένα κατ' ευφημισμόν 'πρόγραμμα', που ετοιμάστηκε με σπουδή κάτω από την προεκλογική πίεση, το οποίο στην ουσία αποκαλύπτει περίτρανα τόσο την παντελή απουσία ρεαλιστικών προτάσεων όσο και την επικινδυνότητα των θέσεων που υποστηρίζει. Στην πραγματικότητα, όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας δεν είναι καν πρόγραμμα. Είναι μια συρραφή ανέφικτων υποσχέσεων και ανεδαφικών λύσεων, καθώς λείπει η οποιαδήποτε εκτίμηση και κοστολόγηση των μέτρων που με περισσή άνεση υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει.

Σε αυτές τις εκλογές όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν χωρούν πειραματισμοί. Κάθε ψήφος, είναι ψήφος ευθύνης. Και η επιλογή μας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Ανεξάρτητα από τις κομματικές μας αφετηρίες, στις 17 Ιουνίου, πρέπει να αγκαλιάσουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Γιατί το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι άλλο από το μέλλον μας. Και το αποτέλεσμά τους θα κρίνει την πορεία των επόμενων γενεών. Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχει μόνο το ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ, τα παιδιά μας, ο τόπος μας, η Ελλάδα μας.