ΤΕΙ : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές συμπόσιο «Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 18:14

ΤΕΙ : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές συμπόσιο «Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συμποσίου με θέμα«Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές»Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του1ου διεθνούς επιστημονικού Συμποσίου για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές – 1st International Symposium on Business, Economics and Financial Applications (1st ISBEFA, 2012), που διοργανώθηκε την 1η και 2 Ιουνίου 2012 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, του Κρατικού Παν/μίου της Νέας Υόρκης (State University of New York at New Paltz, NY, USA) και του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ (University of Portsmouth, UK), καθώς και από το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας.Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Επίκουρη Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής κ. Χριστίνα Μπενέκη, ενώ εκ μέρους του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Επίκουρος Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Σπύρος Πολυκαλάς και ο Καθηγητής Εφαρμογών και Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαος Κονιδάρης. Το Συμπόσιο χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς κ. Διονύσης Αραβαντινός.

 

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν 45 ομιλητές από 15 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδάς, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρωσία, Τυνησία, Κολομβία, Ινδία, Νιγηρία, Γκάνα), ενώ τις εργασίες του διημέρου παρακολούθησαν σταθερά 100 ακροατές. Παρουσιάστηκαν πάνω από 100 μελέτες και εργασίες με θέματα από τον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων, της οικονομικής επιστήμης, των χρηματοοικονομικών και του επιχειρείν. Η ευρωπαϊκή κρίση δημοσιονομικού χρέους απασχόλησε βεβαίως αρκετές εκ των παρουσιάσεων, ενώ τα ζητήματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης κατείχαν κεντρικό ρόλο. Επίσης, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα ερευνών πάνω σε σύνθετα χρηματοοικονομικά, συμπεριφορικά και οργανωτικά μοντέλα.
Στους ομιλητές περιλαμβάνονταν διαπρεπείς επιστήμονες από όλα τα επιστημονικά πεδία που κάλυψε το Συμπόσιο.

Ανάμεσά τους:
• Γεράσιμος Αρσένης, οικονομολόγος και πρώην Υπουργός, Πρόεδρος ΙΝΕΡΠΟΣΤ (Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση)
• Rebeca Jimenez-Rodriguez, University of Salamanca, Spain
• Gianfranco Vento, Guglielmo Marconi University in Rome & Regent's College, London
• Νικόλαος Γεωργικόπουλος, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Stern Business School), ειδικός σε θέματα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης
• Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ)
• Κυριάκος Ρερρές, Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών & Προβλέψεων
• Jesus Lopez-Rodriguez, University of Coruna, Spain & Harvard University
• Κώστας Λέων, Cezar Ritz Colleges, Switzerland
• Γεράσιμος Κολαΐτης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής

Παρά το γεγονός ότι το Συμπόσιο διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η ανταπόκριση που συνάντησε ήταν παραπάνω από θερμή, τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επιπλέον, ανέδειξε την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Χαρακτηριστικό ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: εκτός από την πολυπληθή συμμετοχή τους στις εργασίες του Συμποσίου, έγινε παρουσίαση δύο εργασιών στην αγγλική γλώσσα από φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας.
Όσο για τους Συνέδρους, η Οργανωτική Επιτροπή δέχθηκε πλήθος συγχαρητηρίων για μια διοργάνωση, που έφερε την Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά ένα βήμα πιο κοντά στα δρώμενα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον, ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2ο ISBEFA το 2013.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου
Χριστίνα Μπενέκη, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Πρόεδρος)
Σωτήριος Σούλης, Αντιπρόεδρος Α' της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών
Σπύρος Ε. Πολυκαλάς, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Μαρία Αδάμ, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Χαράλαμπος Μπότσαρης, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Ιωάννης Πραγγίδης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
David Duffy, University of Portsmouth, UK
George Filis, University of Portsmouth, UK
Evangelos Mitrokostas, University of Portsmouth, UKHadi Salavitabar, State University of New York at New Paltz, USA

003

002

004




00 inkefalonia general ad 300X250