Μάκης Δαναλάτος: "Μια ακατανόητη προκήρυξη της ΚΕΔΗΚΕ"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 09:56

Ο Μάκης Δαναλάτος

Ο Μάκης Δαναλάτος

Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της ΚΕΔΗΚΕ για κάλυψη των θέσεων Αρχιμουσικών, στις τρεις φιλαρμονικές του Δήμου.


Μια προκύρηξη πλήρως ακατανόητη για εμάς, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά κυρίως πολλά ερωτήματα.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι:

Στην αρχή της η προκύρηξη, αναφέρει τις διατάξεις και τους νόμους που «έχει υπ΄όψιν της» καθώς επίσης και την αριθμ. 35130/739/10 (ΦΕΚ 1066/Β΄/11-8-2010) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περί αύξησης των χρηματικών ποσών του άρθρου 83 του Ν.2362/1995. (σημείωση δική μου, το ΦΕΚ που αναφέρετε είναι λάθος).


Σε αυτή λοιπόν την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών αναφέρεται ξεκάθαρα και επί λέξη:


«Με την αριθμ. 35130/739/9-8-2010 (ΦΕΚ 1291/Β΄/11-8-2010) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου 83 του Ν. 2362/1995 «δημόσιο λογιστικό», καταργήθηκε η αριθμ. 2/45564/0026/31−7−2001 προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και αναπροσαρμόσθηκαν τα ποσά για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων που αφορούν προμήθεια προϊόντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ως ακολούθως:
α) Με απευθείας ανάθεση μέχρι του ποσού των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.
β) Με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) από είκοσι χιλιάδες και ένα λεπτό (20.001)
μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.
γ) Με διενέργεια τακτικού διαγωνισμού άνω του ποσού των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.
Στα ανωτέρω ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.»

Όπως λοιπόν ξεκάθαρα αναφέρεται στην α) παράγραφο, για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μέχρι 20.000€, γίνεται απευθείας ανάθεση.

Αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο. Τώρα ξαφνικά τι άλλαξε;

Κύριε Κωνσταντάκη, ξέρετε ότι οι Φιλαρμονικές δεν έχουν επαγγελματίες μουσικούς. Έχουν παιδιά κυρίως, τα οποία ξεκινούν από μικρά, και οι Μαέστροι δουλεύουν με κόπο, σμιλεύοντας αυτό το υλικό με πολλές ώρες διδασκαλίας
πριν ακόμη μπουν στην μπάντα. Έχουν δηλαδή δουλέψει πολύ για την υποδομή των Φιλαρμονικών.


Με αυτήν την έννοια, τα παιδιά είναι δεμένα με τους δασκάλους τους και αυτοί είναι ουσιαστικά οι στυλοβάτες και οι δημιουργοί των σχημάτων.

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν αυτούς ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια ο Δήμος, οι οποίοι ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σας, μουσικοί που έχουν δείξει τα δείγματα γραφής τους, τα οποία όπως και εσείς επισημαίνετε σε κάθε δημόσια εκδήλωση τους είναι μοναδικά, να αντιμετωπίζονται έτσι.

Τους κρατάτε ουσιαστικά ομήρους με την λογική της αμοιβής «δια του μπλοκακίου», με την συνεχή μείωση των αποδοχών τους, με τη σύναψη συμβάσεων από το 3ο ή 4ο μήνα του έτους, όταν αυτοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους ολοχρονικά και οι Φιλαρμονικές βρίσκονται σε όλες τις εκδηλώσεις όποτε χρειαστεί.

Τώρα τους στέλνετε στο καλάθι των αχρήστων, βγάζοντας τις θέσεις τους σε ......λοταρία και προσφέροντας τη δουλειά τους έτοιμη, πιθανόν σε άλλους.

Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις για τα κίνητρα αυτής σας της ενέργειας, την οποία θεωρούμε το λιγότερο επιπόλαιη.

Είμαστε στο πλευρό της Φιλαρμονικής αλλά και του Μαέστρου κυρίου Περλικίδη και περιμένουμε από εσάς να αποκαταστήσετε την λειτουργία των Φιλαρμονικών και την παρουσία των ήδη Αρχιμουσικών τους, έτσι, όπως σαφώς ο νόμος σας δίνει τη δυνατότητα.
Θα είμαστε παρόντες, μέχρι αποκαταστάσεως της εξόφθαλμης αδικίας που πάτε να επιβάλετε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ»

Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γ. ΔΑΝΑΛΑΤΟΣ
21/3/2015


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250