Συγχαρητήρια επιστολή Σ. Κουρή στους "Kefalonistas"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 11:03

Συγχαρητήρια επιστολή Σ. Κουρή στους "Kefalonistas"

Oφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και το θαυμασμό μου για την εθελοντική δράση σας, την κοινωφελή, λίαν σημαντική και τόσο οργανωμένη προσπάθεια την οποία καταβάλλετε, με αξιοθαύμαστο ζήλο και επιτυχία όλοι εσείς οι απλοί πολίτες, οι νέοι, όλοι όσοι πονάτε και αγαπάτε τον τόπο που ζούμε. Η συνεισφορά σας, με ευαισθησία, συνείδηση, και ανιδιοτέλεια ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καθίσταται ζωτική και αποτελεί παράδειγμα όλους μας.
Εμείς οι οποίοι εκπροσωπούμε Φορείς, παρά το αγαστό των προθέσεων μας πολλές φορές για απλές και ουσιαστικές ενέργειες, σκοντάφτουμε στον δύσκαμπτο και ανελαστικό γραφειοκρατικό μηχανισμό καθυστερώντας ή και αδυνατώντας να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα.
Εκεί το άμεσο της παρέμβασης εθελοντών συμπολιτών μας, αποτελεί παράδειγμα, καταδεικνύοντας την αδυναμία μας και δίνοντας στο σύστημα ένα αξιόλογο μάθημα.
Η σύγχρονη πραγματικότητα, με τις αντιξοότητες που εντείνονται διαρκώς, τείνει να αμφισβητεί αξίες, ηθική, δικαιώματα και να καταλύει την προσωπικότητα, την αυτοεκτίμηση και την ίδια την υπόστασή μας. Σε αυτή την ανάλγητη προσπάθεια, περιχαράκωσης των δικαιωμάτων μας και αναίρεσης της ουσίας της ύπαρξης μας, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε, με συνοχή, ομόνοια, αλληλεγγύη, όραμα και στόχους για την καλυτέρευση της ζωής μας.
Οφείλουμε όλοι να πράξουμε με σύνεση, κοινωνική ευαισθησία, συνείδηση, λειτουργώντας προς όφελος της κοινωνίας, με γνώμονα την διατήρηση του αυτοσεβασμού, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς όλων μας .
Παραμένω πλάι σας, πρωτίστως ως άνθρωπος και εν συνεχεία από την θέση ευθύνης, μου προκειμένω να ακούσω τις ιδέες, τις προτάσεις, τους προβληματισμούς σας αλλά και να στηρίξω το έργο σας με ότι μέσα διαθέτω.
Και επιφυλάσσομαι, αν και εφόσον οι υποχρεώσεις μου, το επιτρέψουν, στις επόμενες εξορμήσεις σας να συμμετέχω προσωπικά, ως πολίτης ενεργά και επί του πρακτέου.
Καλή δύναμη.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250