Αποφάσισαν παραστάσεις διαμαρτυρίας...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015 19:18

Αποφάσισαν παραστάσεις διαμαρτυρίας...

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς  συμμετείχαν το ΕΚΚΙ, η ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύνδεσμος Υδραυλικών, ο Εμποροεπαγγελματικός, η Ένωση Γονέων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Βλαχάτων, Πεσσάδας και Κεραμειών, κάτοικοι της περιοχής και άστεγες οικογένειες που διέμεναν / διαμένουν στα «σπίτια των καθηγητών».

Μετά την εισήγηση και την ανάγνωση των ανακοινώσεων τόσο της Επιτροπής όσο και του Ιδρύματος (κατόπιν απαίτησης των παραβρισκόμενων) έγινε συζήτηση. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων ήταν ότι κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να βρεθεί στο δρόμο, κανένας να μη μείνει άστεγος.

Το αίτημα για στέγη λαϊκό δικαίωμα για όλους διευρύνεται, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν «πού την κεφαλήν κλίναι». Εκφράστηκε η αντίθεση στις διακηρύξεις για ψίχουλα στην ακραία φτώχεια που ούτε κι αυτά δεν υλοποιούνται (βλέπε στάση Περιφερειακής Αρχής).

Η σύσκεψη κατέληξε στο να γίνουν άμεσα παραστάσεις σε Δήμο, Περιφέρεια και Ίδρυμα Βαλλιάνου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία από τις δύο οικογένειες που στεγάζονται στα «σπίτια των καθηγητών» δεν θα βρεθεί στο δρόμο. Επιπλέον, διεκδικεί τη στέγαση των δύο αιτούντων καθηγητών, που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα στο ένα σπίτι που βρίσκεται στην κυριότητα του Ιδρύματος και έχει εκκενωθεί και σε ένα ακόμη από τα άλλα σπίτια που διεκδικούνται ανάμεσα σε Ίδρυμα και Δήμο (και στα οποία πλέον δεν λειτουργούν υπηρεσίες του Δήμου). Θυμίζουμε ότι από τη σχετική διαθήκη και αυτά προορίζονται για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των καθηγητών.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι η νέα δέσμευση του Ιδρύματος για παράταση της παραμονής των δύο οικογενειών μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα από μεριάς κυβέρνησης, Δήμου και Περιφέρειας για να λυθεί το πρόβλημα. Η Επιτροπή θα βρεθεί δυναμικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια να διωχθούν οι οικογένειες χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί η στέγασή τους.

 




00 inkefalonia general ad 300X250