Ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: "Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 11:24

Ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: "Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας"

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προτεραιότητες και βασικές κατευθύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης. Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής υπουργείων

Ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς και τόνισε ότι ο χρόνος δεν περισσεύει, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ζήτησε από τους υπουργούς να αποφεύγουν τις σπατάλες και τόνισε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, είναι η προστασία των ασθενέστερων, αλλά και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη με προτάσεις για το χρέος, ώστε να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

"Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε ρήξη, αλλά δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποτέλειας", είπε ο κ. Τσίπρας.

"Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά θα προχωρήσουμε με σχέδια, με πολιτική βούληση και τη δύναμη μιας ισχυρής και νωπής λαϊκής εντολής που δεν έχουμε, το δικαίωμα να διαψεύσουμε", είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η νέα κυβέρνηση, η οποία ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, περιλαμβάνει 10 αντί 18 υπουργεία και αποτελείται από 13 υπουργούς (3 εκ των οποίων είναι Επικρατείας), 20 αναπληρωτές υπουργούς και 6 υφυπουργούς. Πρόεδρος της Βουλής, θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα συναντηθεί σήμερα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

news247

 




00 inkefalonia general ad 300X250