Με πολλά «θα» ο Γιώργος Τζωρτζάτος! Οι αιχμές και οι δεσμεύσεις του (ηχητικά)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 19:05

Με πολλά «θα» ο Γιώργος Τζωρτζάτος! Οι αιχμές και οι δεσμεύσεις του (ηχητικά)

Πολλά «θα» περιελάμβανε η σημερινή πρώτη συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος με τον γνωστό «χειμαρρώδη» τρόπο του ανέπτυξε τις θέσεις του νομικού προσώπου της Δημοτικής Αρχής, που εκπροσωπεί. Ο κ. Τζωρτζάτος, όπως μπορείτε να ακούσετε και παρακάτω που παρατίθεται ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε αρχικά στο έργο που αναμένεται να επιτελέσει τον επόμενο καιρό το Λιμενικό Ταμείο.  Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Προσπαθήσαμε να βγάλουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει όλη την Κεφαλονιά. Ξεκινώντας από το Φισκάρδο, το όποιο μπορεί να φέρει χρήματα στο Λιμενικό Ταμείο. Μέχρι σήμερα το Φισκάρδο, εκτός από την πραγματική θέση που είχε, δεν είχε ενταχθεί στις θαλάσσιες διαδρομές και δεν υπήρξε εκσυγχρονισμός. Το Φισκάρδο προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί μία κάστα ανθρώπων. Το Φισκάρδο μπορεί να φέρει χρήματα στην Κεφαλονιά, όχι όμως “ληστεύοντας τον κόσμο”, όπως έκαναν μέχρι σήμερα κάποιοι, αλλά λειτουργώντας ως ένα Φισκάρδο που θα παρέχει ρεύμα και νερό στις θαλαμηγούς και μία θέση που θα μπορούν να δέσουν οι θαλαμηγοί».

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση πίλαρ για ρεύμα και νερό στις θαλαμηγούς, τόνισε πως οι σπηλαιώδεις στο λιμάνι άμεσα θα καλυφθούν, ενώ όχι μόνο ανακοίνωσε την ανακατασκευή της πλωτής εξέδρας, αλλά προανήγγειλε και δεύτερη πλωτή!

Ίδιες… παροχές (πίλαρ νερού και ρεύματος και πλωτές εξέδρες), προανήγγειλε και για τα άλλα λιμάνια της Κεφαλονιάς, όπως τον Πόρο και τη Σάμη!

Επιφυλάχθηκε πάντως να μιλήσει για το Αργοστόλι, «θα αναφερθούμε τον επόμενο καιρό γι’ αυτό» τονίζοντας μόνο ότι «πρέπει να αναμορφώσουμε το Μπαστούνι», ενώ όπως τόνισε θα «σταθούμε και θα δώσουμε την βαρύτητα που πρέπει στο Ληξούρι», χωρίς πάντως να δώσει ιδιαίτερες εξηγήσεις του τι και πως το εννοεί.

Στην συνέχεια η κουβέντα ήρθε στα χρήματα που δαπανήθηκαν για Χριστουγεννιάτικα φωτάκια, που έχει στολιστεί η παραλία του Αργοστολίου.

«Η τοπική αγορά μου ζητούσε 40.000 ευρώ για τα φωτάκια»

Ο κ. Τζωρτζάτος παραδέχθηκε ότι προέβη στην αγορά που κόστισε 14.000 ευρώ με προμηθευτή εκτός του νησιού και άφησε αιχμές για την τοπική αγορά: «Η τοπική αγορά μου ζητούσε 40.000 ευρώ για τα φωτάκια και εμείς δεν θα δεχθούμε αισχροκέρδεια εις βάρος του Λιμενικού Ταμείου».

Παραδέχθηκε πάντως την διαφωνία που υπήρξε όσον αφορά τον προϋπολογισμό με τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστο Λευκαδίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όντως υπήρξε αντίδραση του κ. Λευκαδίτη, γιατί δεν είχε μελετήσει καλά τον προϋπολογισμό».

Ο κ. Τζωρτζάτος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την διαφωνία του για το κλείσιμο της γέφυρας για τα οχήματα: «Ακόμα και οι πιο ιστορικές γέφυρες είναι ανοικτές στα οχήματα. Οι γέφυρες πρέπει να είναι ανοικτές και αυτοί που κάνουν τέτοια όνειρα να τα ξεχάσουν».

«Ο Κεφαλονίτικος λαός φταίει που δεν ψήφισε τις γυναίκες»

Αναφορικά με τον έλεγχο της τήρησης της ποσόστωσης στην συμμετοχή των γυναικών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κεφαλονιάς που προέβη η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και που αποδείχθηκε πως το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει ούτε ένα τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος γένους θηλυκού, ο κ. Τζωρτζάτος δεν φάνηκε να… αγχώνεται και έριξε την ευθύνη στον Κεφαλλονίτικο λαό που όπως είπε «δεν εξέλεξε πολλές γυναίκες στο δημοτικό συμβούλιο!».  

Σε ερώτηση που του έγινε για την παρατεταμένη παρουσία του πλοίου «Ζάκυνθος Ι»  που αντί να πάει σε κάποια πλωτή δεξαμενή για τις επισκευές του, εξακολουθεί να παραμένει στο λιμάνι του Αργοστολίου (βρίσκεται πάνω από ένα μήνα αραγμένο, αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης), ο κ. Τζωρτζάτος δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό τονίζοντας πως «το πλοίο πληρώνει κανονικά στο Λιμενικό ταμείο και δεν νομίζω ότι ενοχλεί και κανέναν στο λιμάνι!».

Αναφορικά με το όφελος του Λιμενικού Ταμείου στην διαδημοτική τόνισε πως «Συμφωνήσαμε με την διαδημοτική και πλέον δεν υπάρχουν τέτοια θέματα».

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έδειξε για μία ακόμα τη στήριξή του στον ΝΟΑ, λέγοντας πως «εγώ τον ΝΟΑ τον στηρίζω γιατί αθλούνται τα παιδιά μας. Για τις κατασκευές που υπάρχουν εμείς δώσαμε την χερσαία ζώνη και εάν οι κατασκευές είναι παράνομες θα έρθει η κτηματική υπηρεσία και θα τις ελέγξει. Για τον δε θαλάσσιο χώρο θα εισπράττουμε κανονικά το τέλος».

Καταλήγοντας, ως αδύνατο σημείο του Λιμενικού Ταμείου παραδέχθηκε πως είναι η αναμόρφωση της παραλιακής Αργοστολίου, τονίζοντας πως εμείς θα βγάλουμε τους κάδους σκουπιδιών και θα βάλουμε λουλούδια και όχι ψεύτικα όπως έβαλαν κάποιοι άλλοι. Η παραλιακή του Αργοστολίου θα πρέπει να γίνει η… Ολλανδία της Ελλάδας».

Παρόντες στην συνέντευξη και καταστηματάρχες από την Σάμη, οι οποίοι είπαν τα παράπονά τους και ... έκαναν τις ερωτήσεις τους στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου

Το παρών στην συνέντευξη έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του ως προς το πρόσωπο του κ. Τζωρτζάτου.

Ολη η συνέντευξη του Γιώργου Τζωρτζάτου


Record music with Vocaroo >>

Η δήλωση του Ευ. Κεκάτου


Record and upload voice >>

DSC 0486DSC 0487DSC 0488DSC 0490DSC 0494DSC 0495DSC 0496DSC 0498




00 inkefalonia general ad 300X250