Οι ποινές για τους 3 νεαρούς στην υπόθεση με το καμένο πούλμαν του Ολυμπιακού

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 21:04

Οι ποινές για τους 3 νεαρούς στην υπόθεση με το καμένο πούλμαν του Ολυμπιακού

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και μετά από μία πολύωρη δίκη (κράτησε πάνω από 4 ώρες) το Δικαστήριο της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε τις ποινές για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με το πούλμαν της αποστολής πόλο του Ολυμπιακού που στις 19 Μαΐου είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το δικαστήριο λοιπόν αποφάσισε συναυτουργία και για τους 3 νεαρούς, ότι δηλαδή λειτούργησαν βάσει σχεδίου, έχοντας συναποφασίσει να προβούν σε αυτή την πράξη από κοινού και επέβαλε τις εξής ποινές ...


... στον ανήλικο, οποίος παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά στην πίσω δεξιά ρόδα του πούλμαν χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλέψει την έκταση που θα έπαιρνε αυτή, επέβαλε την επίβλεψή του από επιμελητή ανηλίκων μέχρι έως ότου ενηλικιωθεί, την παραμονή στο αστυνομικό τμήμα συνοδευμένος από ένα μέλος της οικογένειάς του σε αγώνες του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, την διαγραφή του από τη Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού, την προϋπόθεση να μην ξανασυναναστραφεί με τους άλλους δύο νεαρούς και την ολοκλήρωση του υποχρεώσεών του  στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( είναι μαθητής της 1ης Λυκείου).

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους στον 21χρονο (ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το όχημα με το οποίο έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το πούλμαν) και τον 23χρονο (ο οποίος φέρεται να έδωσε στον ανήλικο το μπουκάλι της βενζίνης), επέβαλε στον κάθε ένα την ποινή φυλάκισης 3ετών με αναστολή. Οι ποινές είναι εφέσιμες.




00 inkefalonia general ad 300X250