Κάλεσμα αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό - Συγκεντρώσεις στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:48

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό - Συγκεντρώσεις στην Κεφαλονιά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ Στις 10 Νοεμβρίου 2014, ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός ξεκινάει απεργίαπείνας μέσα από τα τείχη των φυλακών ως ύστατο μέσο αντίδρασης ενάντια σε μια σωρείακαταστολής των ατομικών του δικαιωμάτων, το κυριότερο από τα οποία είναι η άρνηση τουδυνάστη-κράτους να του επιτρέψει την συμμετοχή στην εκπαίδευση, ένα αναφαίρετο δικαίωμα πουανήκει σε όλους.

Από τη 1 Φεβρουαρίου του 2013 ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακέςΚορυδαλλού. Την περασμένη άνοιξη έδωσε πανελλαδικές μέσα από τη φυλακή και πέρασε στοΤΕΙ Αθήνας. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες, οι οποίες με απόφασητου ανακριτή Νικόπουλου και του Συμβουλίου των Φυλακών δεν του χορηγούνται. Από τη Δευτέρα10/11 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για ναπαρακολουθήσει την σχολή του. Το ελληνικό κράτος σε συνδυασμό με τους υπεύθυνους τωνφυλακών από την πρώτη στιγμή και με υπερβάλλοντα ζήλο αρνούνται στον Ρωμανό το δικαίωμαστη μόρφωση. Μέχρι και σήμερα ο αγώνας του Ρωμανού για ελευθερία συνεχίζεται.

Σημαντικοί δείκτες του μεταβολισμού του οργανισμού του μεταβάλλονται καθημερινά πέραν τωνφυσιολογικών ορίων, σαν απόρροια της παρατεταμένης ασιτίας, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τηνεισαγωγή του στην εντατική του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς και την ιατρική τουπαρακολούθηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός κινδυνεύει να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτασοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία,απειλώντας την ίδια του τη ζωή.

Με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται των ευθυνών της,που προκύπτουν από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό, καιμετακυλίει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες ιατρούς,υποδεικνύοντας τους, εμμέσως πλην σαφώς, την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή τηςφαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου. Η σίτιση ή μη, είναι επιλογή του κάθεαγωνιστή και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του, συνεπώς η επιβολή της αποτελεί κατάχρησηεξουσίας από τους λακέδες του συστήματος.

Υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος, είναι το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείταιαπό τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και τηνκοινωνική λειτουργό.

Ο Νίκος αναφέρει ότι <<οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής,αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό πουεπιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούςσυσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής τουκοινωνικού πολέμου.>>

Γι αυτό και δεν υπερασπίζεται τη νομιμότητα τους ,αντίθετα απευθύνει έναν πολιτικό εκβιασμόώστε να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Νίκο Ρωμανό, οι σύντροφοι του ΓιάννηςΜιχαηλίδης (από τις 17/11) Ανδρέας Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης (απο τη 1/12) ξεκινούναπεργία πείνας, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Μέσα σ' αυτή την ωμή επίθεση του κράτους ενάντια στους φυλακισμένους αγωνιστές η απάντησημας είναι πως στεκόμαστε δίπλα τους και ενισχύουμε ο καθένας από μας με τον τρόπο του τοναγώνα τους. Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε σε δράσεις που στηρίζουν τον αγώνα γιαελευθερία.
"Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μίαστοχοπροσηλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα'πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει."

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ,ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΤΕΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250