Σύλλογος ΑΜΕΑ "Η Ελπίδα": "Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 23:16

Σύλλογος ΑΜΕΑ "Η Ελπίδα": "Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης"

3 Δεκέμβρη-Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία .Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης ,μιας κρίσης που δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς και τα παιδιά μας ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε.   

                        

  •          Ζητάμε από την πολιτεία τη στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Περατάτων και ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων με ειδικό επιστημονικό προσωπικό και να σχεδιαστεί επιτέλους συγκεκριμένο πλαίσιο μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.
  •        Ζητάμε να σταματήσει η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας .Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κοινωνικό σύστημα φροντίδας ,με την επαναφορά του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο σύστημα αυτό , που ανήκει φύσει και θέσει. Να στελεχωθεί επαρκώς με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Απαραίτητος ο οδηγός για την μεταφορά ΑΜΕΑ από και προς το Κέντρο.  

Εμείς ως γονείς και κηδεμόνες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν τα ΑΜΕΑ στο κοινωνικό περιθώριο                           

Ευχόμαστε κάποτε εκτός από τους κάποιους  συνειδητοποιημένους συνανθρώπους μας που μας χαρίζουν ανιδιοτελώς και απλόχερα τη βοήθειά τους  να ακούσουν οι υπεύθυνοι τις φωνές διαμαρτυρίας μας  και να σκύψουν στα προβλήματά μας γιατί δεν πάει άλλο  . Η εξαθλίωση είναι προ των πυλών.  

               

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΜΕΑ –Η ΕΛΠΙΔΑ-.




00 inkefalonia general ad 300X250