Τα εύσημα από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας στον Σταύρο Τραυλό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 07:20

Τα εύσημα από τον Σύλλογο  Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας στον Σταύρο Τραυλό

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, Σταύρο Τραυλό, έστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, Βασίλειος Μπαρδάκης Αγαπητέ Συνάδελφε, οφείλουμε Ευχαριστίες και Συγχαρητήρια στους Συναδέλφους της Κεφαλονιάς τόσο για την επιστημονική επάρκεια που επιδεικνύουν στην επαγγελματική καθημερινότητά τους όσο και γιατί με τις μετασεισμικές δράσεις τους και τη διάθεση προσφοράς επιβεβαίωσαν εμπράκτως τον κοινωνικό ρόλο του Πολιτικού Μηχανικού. Οφείλουμε Ευχαριστίες και σε εσάς Προσωπικά γιατί πρακτικά αποτελέσατε το σύνδεσμο του Πανελλήνιου επαγγελματικού μας Φορέα με την τοπική κοινωνία, τους άλλους φορείς και τις διεθνείς ομάδες επιστημόνων που επισκέφθηκαν το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται:
(α) η καίρια συμβολή σας στη διοργάνωση της εκδήλωσης «Ο Σεισμός της Κεφαλονιάς, Πρώτη Ανάγνωση», η οποία εξελίχθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα και Ληξούρι και είχε τη συμμετοχή (δια ζώσης και διαδικτυακά) περίπου500 Συναδέλφων απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.


(β) η υποστήριξή σας στο έργο της επιτροπής των διεθνών και καταξιωμένων Φορέων GEER/EERI/ATC, οι οποίοι άλλωστε στην επίσημη αναφορά τους (που αποτελεί βιβλιογραφική αναφορά της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας) κάνουν ειδικότερη ευχαριστήρια μνεία.


Προς άρση των πρόσφατων παρεξηγήσεων σημειώνουμε ότι: μια απ’ τις βασικότερες προτάσεις των επαγγελματικών μας φορέων (τοπικών και διεθνών), η οποία αναφέρεται άλλωστε και στα συμπεράσματα του ΕΠΑΝΤΥΚ (Εθνικού Προγράμματος Αντισεισμικής Ενίσχυσης Υφισταμένων Κατασκευών), είναι η συστηματική ενημέρωση του ελληνικού λαού για τη σημασία της Προσεισμικής (ή Μετασεισμικής) Ενίσχυσης (των Υφισταμένων Δομημάτων) και για τις πολλές πτυχές και δυσχέρειες που παρουσιάζει το εθνικό αυτό έργο. Συνοψίζοντας, μεταφέρω τα Συγχαρητήρια του προεδρείου του ΣΠΜΕ και επιβεβαιώνω τη διαρκή και αμέριστη συμπαράστασή μας στο Έργο σας.

Σημείωση:Ο Σ.Π.Μ.Ε. είναι ο επαγγελματικός φορέας των Ελλήνων Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών, είναι ιδρυτικό μέλος του E.C.C.E. (European Council of Civil Engineers), εδρεύει στην Αθήνα, περιλαμβάνει 20 Τοπικά Τμήματα (Τ.Τ.) σε διάφορους Νομούς της χώρας και αριθμεί 25.000 μέλη. Οι Πολιτικοί Μηχανικοί συνιστούν το μεγαλύτερο (επιστημονικό) κλάδο Μηχανικής και, σε σχέση με τους υπόλοιπους Συναδέλφους Διπλωματούχους Μηχανικούς (Αρχιτέκτονες, Τοπογράφους, Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους, Χημικούς κλπ), παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση (εγγραφών) στους επαγγελματικούς καταλόγους.

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Μπαρδάκης
Πολιτικός Μηχανικός




00 inkefalonia general ad 300X250