Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς για "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 09:11

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς για "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ

Φουσκωμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ: Να σταματήσει η λαϊκή αφαίμαξη!! Ρεύμα – δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ-ΚΙ και την ΠΑΣΕΒΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για να καταγγείλει τους φουσκωμένους λογαριασμούς και να απαιτήσει λύση στο πρόβλημα. Εκ μέρους της Διευθύντριας της επιχείρησης αναγνωρίστηκε το γεγονός, η αιτία αποδόθηκε σε τεχνικούς λόγους (μη ανταπόκριση εργολάβου καταμέτρησης στα συμβατικά του καθήκοντα) και έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί η έκταση του προβλήματος (ειπώθηκε ότι αφορά «μόνο το 20% των 38.000 καταναλωτών στο Νομό»). Επίσης, ανέφερε ότι δεν προτίθενται να παρέμβουν στο μηχανογραφικό σύστημα ούτε να ενημερώσουν με δημόσια ανακοίνωση της επιχείρησης τους καταναλωτές για τις δυνατές διορθωτικές παρεμβάσεις.

Οι μαζικοί φορείς και οι συμπολίτες που συμμετείχαν αντέκρουσαν μια σειρά από τα επιχειρήματα της ΔΕΗ, έδωσαν την πραγματική εικόνα και ανέπτυξαν μια σειρά συνέπειες όπως την περικοπή κοινωνικών τιμολογίων σε ανθρώπους που φέρονται εικονικά να έχουν υψηλές καταναλώσεις, το συνυπολογισμό σε υψηλότερες κλίμακες μιας σειράς δασμών, το συγκεντρωμένο των ποσών και την αδυναμία αποπληρωμής κλπ. Είπαν για κατηγορίες λαϊκών ανθρώπων που έχουν ήδη πληρώσει (ειδικά ηλικιωμένοι και όσοι μένουν εκτός Κεφαλονιάς). Τόνισαν ότι υπάρχει κίνδυνος για μαζικές διακοπές ρεύματος που ισοδυναμεί με θάνατο για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ασθενείς. Η πολιτική αυτή απορρέει από την επιχειρηματική δράση της ΔΕΗ ΑΕ, τη μετατροπή του ρεύματος σε εμπόρευμα αλλά και την ανοιχτή ιδιωτικοποίηση τομέων και λειτουργιών της ΔΕΗ. Ο λαός γίνεται ακόμη μια φορά θύμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, της στρατηγικής της ΕΕ και όσων δυνάμεων την προσκυνούν.

Η τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι οι λογαριασμοί που αφορούν την οικιακή κατανάλωση και είναι φουσκωμένοι θα μπορούν να ρυθμίζονται στο τμήμα εμπορίου της ΔΕΗ στο Αργοστόλι και να κατανέμονται κατά μήνα, ώστε να καταργηθούν οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που αφορούν την κλιμάκωση της κατανάλωσης. Επίσης, δηλώθηκε ότι οι πολίτες μπορούν να καταγράφουν την πραγματική τους κατανάλωση και να γίνεται διόρθωση. Τέλος, ότι μπορεί να γίνεται διακανονισμός με δόσεις για τα συγκεντρωμένα ποσά. Αντίστοιχα και κατά περίπτωση θα εξετάζονται οι επαγγελματικές καταναλώσεις, οι οποίες όμως δεν περιλαμβάνουν κλιμάκωση. Διορθώσεις θα μπορούν να γίνονται και σε λογαριασμούς που έχουν ήδη πληρωθεί. Οι φορείς αξίωσαν να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, ακόμη και ο χαρακτηρισμός του Νομού ως σεισμόπληκτου. Να αναλάβει η ΔΕΗ ΑΕ την ευθύνη, να αποζημιώσει και να διευκολύνει τους ανθρώπους του μόχθου και όχι τις μεγάλες επιχειρήσεις όπως κάνει.

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ παραμένουν επιστρατευμένοι λόγω σεισμού, ώστε να απαγορεύεται να κάθε διεκδίκησή τους, κάθε συμπόρευση με το λαό και να διευκολύνεται η ασυδοσία της επιχείρησης. Η Επιτροπή καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας έχει αποτελέσματα. Γι’ αυτό μαζικά - μαχητικά να δώσουμε παρών στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την Πέμπτη 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, δίπλα στις ταξικές δυνάμεις.




00 inkefalonia general ad 300X250