Οι καταλήψεις και τα ψέματα...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 07:38

Οι καταλήψεις και τα ψέματα...

Οι μαθητές του Λυκείου Ληξουρίου βγήκαν χθες στους δρόμους να εκφράσουν τη δίκαιη αγανάκτησή τους όχι μόνο για τα προβλήματα της Παιδείας γενικά (έλλειψη καθηγητών, τράπεζα θεμάτων , υποχρηματοδότηση ) αλλά και για την εγκατάλειψη και τα ψέματα που έχουν ακούσει από τους υπεύθυνους του Δήμου. Ο Δήμαρχος έχει διαβεβαιώσει από τις αρχές του καλοκαιριού ότι θα μεριμνήσει για την κατασκευή ανεμοπετασμάτων και γηπέδου στο χώρο του Λυκείου. Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, επαναβεβαίωσε το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου για την πρόθεσή του αυτή, καλώντας μάλιστα επί τόπου τον αρμόδιο εργολάβο κύριο Ανδρεάτο και αναθέτοντάς του την κατασκευή . Υποτίθεται ότι θα γινόταν η κατασκευή μετά και από συνεννόηση με τον μηχανικό – σύμβουλο του Δήμου κ. Μεσσάρη. Το ίδιο ίσχυε και για τα γήπεδα. Οι υποσχέσεις του Δημάρχου μεταφέρθηκαν στους μαθητές, τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη συνάντηση και καμιά κίνηση δεν έχει γίνει, ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό:

Ή μας έλεγε ψέματα για να καθησυχάσει γονείς και μαθητές ή δεν είναι ικανός να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται, έχοντας υπερτιμήσει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του Δήμου ή/και τις δικές του. Το γεγονός παραμένει. Το σχολείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν ο καιρός χαλάσει. Κι όταν λέμε λειτουργήσει, εννοούμε να μπορούν οι καθηγητές να κάνουν μάθημα και οι μαθητές να το παρακολουθήσουν και όχι απλώς να μην βρέχονται.

Γονείς και καθηγητές προτρέπουμε τα παιδιά πριν προχωρήσουν σε ακραίες ενέργειες όπως είναι οι καταλήψεις, να κάνουν διάλογο για να εξαντλήσουν τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων χωρίς να χάνουν τα μαθήματά τους. Ο διάλογος, προϋποθέτει ειλικρίνεια και συνέπεια λόγων και πράξεων πρώτα από τους ενήλικους. Πώς θα πείσει οποιοσδήποτε από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους ότι διαθέτει έστω και ένα από τα δύο προαπαιτούμενα;

Οι μαθητές θα γυρίσουν στις τάξεις τους, όχι γιατί έχουν πειστεί ότι οι φορείς άκουσαν με πραγματικό ενδιαφέρον ή προτίθενται να λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά επειδή ο νόμος περί καταλήψεων είναι φτιαγμένος για να τις αποκλείει στην πράξη. Ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν ακούει ή ότι δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες;

Απαντήσεις διαδικτυακές ή προφορικές στα παραπάνω δεν είναι απαραίτητες, δεν έχει νόημα να συζητώ με ανθρώπους που με δουλεύουν κατάμουτρα - άλλωστε δεν είμαι πολιτικός.

Θα χαρώ πραγματικά, αν έστω και καθυστερημένα ο Δήμος υλοποιήσει τα υπεσχημένα, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Λυκείου Ληξουρίου .

Βασίλης Μπακούρος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250