Οι οικονομικές ειδήσεις της ημέρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 19:04

Οι οικονομικές ειδήσεις της ημέρας

- Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προσανατολίζεται να βάλει «τέλος» στο τέλος επιτηδεύματος για τους υπόχρεους με μπλοκάκια που εμφανίζουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα . Η Γ.Γ. αναμένεται να εισηγηθεί την κατάργηση του εν λόγω τέλους για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια.

-Οι δικαστές της ολομέλειας του ΣτΕ  επισημαίνουν ότι η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων που έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης δεν είναι νόμιμη
 
Η δέσμευση  αποσκοπεί ,φυσικά, στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καταστήσει συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου.
 
 "Δεσμεύσεις, σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και λαθρεμπορίου, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, γίνονται με έγγραφο του προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ενημερώνοντας για την ενέργεια αυτή, εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, τον αρμόδιο εισαγγελέα".
 
-Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωστοποιεί ότι η διαδικασία ενημέρωσης των οφειλών, με τις πληρωμές των φορολογουμένων που πραγματοποιήθηκαν στις Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ από 26/09 έως 30/09 εξελίσσεται σταδιακά, λόγω του μεγάλου πλήθους των συναλλαγών που επεξεργάζονται τα πληροφοριακά συστήματα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τις επόμενες ημέρες, τυχόν προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που εμφανίζονται στην εικόνα των οφειλών, θα απαλειφθούν. Οι πολίτες μπορούν να επιβεβαιώσουν την αποστολή της πληρωμής τους από τις Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης στο TAXISNET από την επιλογή Στοιχεία Πληρωμών.
 



00 inkefalonia general ad 300X250