ΠΡΟΣΟΧΗ! Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 08:44

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας

Λουκέτο βάζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας οι οποίος θα κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους. Οι φαρμακοποιοί σταματούν για μια ακόμη φορά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.


Ζητούν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, την εξόφληση των οφειλών του προς τα φαρμακεία. Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα φαρμακεία περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να καταβληθεί στους φαρμακοποιούς μέρος των οφειλομένων τις επόμενες μέρες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του οργανισμού και αναμένεται να ενημερώσει σχετικώς του αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Παράλληλα, χτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Μέγκα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αναβαθμίσθηκε και έπειτα από δύο εβδομάδες τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία, έχουν γίνει τραγικά λάθη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι εκδόθηκαν 500 λανθασμένες συνταγές για 200 ασθενείς, που ανέγραφαν διαφορετικά φάρμακα από εκείνα που είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΗΔΙΚΑ, αρμόδια επιτροπή εξετάζει όλα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να εκδώσει πόρισμα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ