Παλικισιάνοι Γονείς: Δήμαρχε, πως μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια όταν τα παιδιά των Δημοτών σου προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους σε κοντέινερ;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 10:55

Παλικισιάνοι Γονείς: Δήμαρχε, πως μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια όταν τα παιδιά των Δημοτών σου προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους σε κοντέινερ;

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Δήμαρχο για την υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πορεία αποκατάστασης της λειτουργικότητας των σχολείων της Παλικής σε σχέση πάντα και με την από καιρό ανακοινωθείσα δωρεά Μαρινάκη – ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δηλώνουμε ότι κατόπιν των εξηγήσεων που εκτέθηκαν, δεν προτιθέμεθα να απευθύνουμε επιστολή προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τις ολιγωρίες του ΟΣΚ δεν είναι πρέπων να τις επωμίζονται άλλοι (Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΑΕ Ολυμπιακός).

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συστηματική και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών που αγωνιούν για τα προβλήματά τους, εν προκειμένω την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων, από τους έχοντες αρμοδιότητα, είναι πράξη χρήσιμη και επιβεβλημένη.

Θέσαμε ερωτήματα διότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε και νιώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και στασιμότητα.

Διαφωνούμε με το ύφος της εν λόγω επίσημης ενημέρωσης (δελτίο τύπου Δημαρχείου) σε ορισμένα, λίγα σημεία (π.χ. ο χαρακτηρισμός 'ψευδέστατα δημοσιεύματα κλπ) αλλά και συνολικά με το ύφος της εν λόγω ανεπίσημης ενημέρωσης (ανεπίσημο γραφείο τύπου Δημαρχείου - αρθρίδιο γνωστού δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα – blog Ανεξάρτητος).

Οφείλουν οι κ.κ. διοικούντες, επίσημοι και ανεπίσημοι, να αντιμετωπίζουν τις αγωνίες των Δημοτών, με τον προσήκοντα σεβασμό και να αποφεύγουν τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στις αποκρίσεις τους. Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε μας χαρακτηρίζει κύριοι του Δημαρχείου και κύριοι του περιβάλλοντος του Δημαρχείου.
Είστε υποχρεωμένοι, εκ των θέσεων στις οποίες σας τοποθέτησαν οι Δημότες ετούτου του νησιού, να συμπεριφέρεστε με σοβαρότητα, εγκράτεια, σεμνότητα και ταπεινότητα. Μην αμελείτε φίλτατοι, ότι οι καθόλου ευκαταφρόνητοι μισθοί που εισπράττεται έκαστη πρώτη του μηνός, αφικνούνται στο πορτοφόλι σας προερχόμενοι εκ του υστερήματος των Δημοτών σας.

Ο Δημοτικός φόρος «στο αλάτι» για την 'παγκουέ' τακτοποίηση των μισθολογικών σας αποζημιώσεων είναι το δίχως άλλο ένα 'τιμολόγιο κοινής ωφέλειας'. Πρέπει να το καταλάβετε. Οφείλετε να το κατανοήσετε.

Ως ελαχίστη ανταπόδοση προς τους αιμορραγούντες Δημότες σας, οφείλεται να είστε ευγενείς και εργατικοί. Μόνον σε καθεστώτα Βασιλείας, οι γαλαζοαίματοι πατρίκιοι εισέπρατταν οφέλη από το δημόσιο γκισέ αποποιούμενοι την ευθύνη ανταπόδοσης έργου ωσάν να επρόκειτο περί πληθωριστικού χρήματος δηλαδή 'τζάμπα πράμα'!

Υπάρχει άχθος για κουβάλημα. Αρχίστε το κουβάλημα για να αξίζετε τη ρευστότητα που σας προσφέρουν οι Δημότες σας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι χωρίς μελέτες επισκευής που είναι ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων είναι άκαιρο να κουβεντιάζουμε για απορρόφηση των χρημάτων της δωρεάς του κ. Μαρινάκη. Είναι ακόμη προφανέστατο ότι στη σύνταξη των μελετών επισκευής των σχολείων δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη ο Δήμος Κεφαλονιάς. Αυτό πρέπει να ειπωθεί.
Εντούτοις, αγαπητέ Δήμαρχε, πως μπορείς και κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια όταν τα παιδιά των Δημοτών σου, τα δικά σου παιδιά, προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους σε ακατάλληλα εκπαιδευτήρια, σε κοντέινερ, σε Αφρικανικού τύπου συνθήκες.

Δήμαρχε, πότε πήρες ένα τηλέφωνο τον προϊστάμενο του ΟΣΚ να τον πιέσεις να επισπεύσει τις μελέτες;

Πρέπει να τελειώσουν όλες μαζί οι μελέτες; Δεν θα μπορούσαν, 8 μήνες μέχρι σήμερα, να τελειώσουν μία μελέτη για να αρχίσει να γίνεται κάποιο έργο; Δήμαρχε, γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο τον πολιτικό προϊστάμενο του ΟΣΚ αφού διαπιστώνεις καθυστέρηση; Γιατί δεν τηλεφωνείς στον Υπουργό Παιδείας, στον Πρωθυπουργό; Είναι όλοι φίλοι σου και μέλη του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκεις. Γιατί δε στέλνει μια επιστολή διαμαρτυρίας;

Γιατί δεν ανεβαίνεις στην Αθήνα να τους δει από κοντά; Για πόσο χρόνο θα συνεχίσεις να ανέχεσαι τον ΟΣΚ να μην τελειώνει έστω μία μελέτη; Οι Δημότες σου σε βγάλανε Δήμαρχο.

Όχι οι Αθηναίοι. Πρέπει έστω τώρα, να χτυπήσεις τη γροθιά σου στο τραπέζι. Πρέπει να αποδείξεις ότι οι μαθητές της Παλικής είναι πάνω από το κόμμα σου.

Κύριε Δήμαρχε, σου ευχόμαστε το καλύτερο στη πολιτική και στη προσωπική σου πορεία. Συγχώρεσέ μας αν γινόμαστε αιχμηροί κάποιες στιγμές. Βάλε ως προτεραιότητα τους μαθητές σου, τα παιδιά σου στη Παλική και τα σχολεία τους. Μη τους παρατάς.

Παλικισιάνοι Γονείς




00 inkefalonia general ad 300X250