Διάσωση ανθρώπου μετά από πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 17:58

Διάσωση ανθρώπου μετά από πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Αργοστόλι

Το Σάββατο 12-5-2012 και περί ώρα 19.40 έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας η πτώση ΙΧ επιβατικού οχήματος στη θάλασσα σε απόσταση δεκαπέντε περίπου μέτρων από την προβλήτα εντός του περίφρακτου χώρου του Λιμένα Αργοστολίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν τέσσερις βαθμοφόροι του Λιμεναρχείου, δύο εκ των οποίων έπεσαν στη θάλασσα προς παροχή βοήθειας, ενώ οι υπόλοιποι συνέδραμαν πετώντας τους σωστικά μέσα.

Μετά από προσπάθειες που καταβλήθηκαν, οι δύο βαθμοφόροι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 33χρονο άγγλο υπήκοο και μοναδικό επιβαίνοντα του οχήματος, πριν ακόμη αυτό βυθιστεί.

Ο διασωθείς, έχοντας τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας και ιδιαίτερα στον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κουκουνάρη Στάθη και Επικελευστή Λ.Σ. Παθέκα Ιωάννη που απεγκλώβισαν τον οδηγό του οχήματος λίγα δευτερόλεπτα πρίν βυθιστεί το αυτοκίνητο.

Για άλλη μια φορά το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή έδειξε απαράμιλλο θάρρος, ζήλο, αυταπάρνηση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό ενεργώντας ψύχραιμα, άμεσα και ουσιαστικά, σώζωντας την ζωή ενός συνανθρώπου μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωκάς Διονύσης                                                                            Αγγούριας Γεράσιμος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250