Εθελοντές καθάρισαν το Ξι!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 15:18

Εθελοντές καθάρισαν το Ξι!

Την Παρασκευή 11/05/2012 οργανώθηκε από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας «ΞΙ» με την συνδρομή του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου και τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο σχολείο, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού έδωσαν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια της mom για την προστασία της μεσογειακής φώκιας monachus – monachus που είναι μόνιμος κάτοικος των ελληνικών θαλασσών.

Διαβάζοντας το φυλλάδιο τα παιδιά διαπίστωσαν ότι μπορούν και αυτά να βοηθήσουν στην προστασία του πλούσιου φυσικού πλούτου, γιατί το μέλλον του πλανήτη μας δεν εξαρτάται μόνο από τους μεγάλους, αλλά και από τα παιδιά και τους νέους.

Στη συνέχεια, με λεωφορείο του Δήμου Κεφαλονιάς, οι μικροί εθελοντές μεταφέρθηκαν στην παραλία του «Ξι» όπου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό έπιασαν δουλειά και μάζεψαν πάνω από είκοσι σακούλες σκουπιδιών με πλαστικά, αλουμίνια, ξύλα και χαρτιά, αντικείμενα που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων.

Για άλλη μια φορά τα παιδιά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι και στο χέρι μας να προάγουμε την αξία του Εθελοντισμού, να δώσουμε το στίγμα της διαφορετικότητας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αμφισβήτησης των πάντων, είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να προσφέρουν.

Η ΕΠΛΣΚΙ θα συνεχίσει την εθελοντική της δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς , γιατί ο καθαρισμός των ακτών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα, αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Φωκάς Διονύσης