«Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά» – Μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 12:51

«Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά» – Μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον σεισμό, βρίσκεται αυτή τη στιγμή  σε εξέλιξη στο ΤΕΙ Ιονιων Νήσων. Πρόκειται για την Ημερίδα «Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς» την οποία οργάνωσαν ο ΟΑΣΠ και Το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας). Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ήδη έχουν ακουστεί πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μέχρι στιγμής στην Ημερίδα, για τους σεισμούς που συγκλόνισαν το νησί της Κεφαλονιάς τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο  πρόεδρος της ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Σταύρος Τραυλός  και η Φυλλίτσα Καραντώνη μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣΠ.

Στην Ημερίδα το παρών έδωσαν και μίλησαν η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης  Σωτήρης Κουρής, ο αντιδήμαρχος τουρισμού   Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Κοσμάς Στυλιανίδης, αλλά και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης.

Ο κ. Κουρής όταν πήρε τον λόγο τόνισε πως «παρά τις γενναιόδωρες επιχορηγήσεις από το κράτος, η ψυχολογία του κόσμου δεν έχει αποκατασταθεί. Το 1/4 των κατοίκων έχουν φύγει από το νησί μετά του σεισμό και δεν έχουν επιστρέψει».   

Παράλληλα ο κ. Κουρής τόνισε πως: «Έχουμε πρόβλημα με τους κρατικούς φορείς που ακόμα δεν έχουν αρχίσει να δουλεύουν για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς» ενώ αναφέρθηκε και στον τουρισμό λέγοντας ότι: «Ο τουρισμός της Κεφαλονιάς δεν πάει καλά και έχουμε πολλές ακυρώσεις… Πρέπει να βρούμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε».

Σημαντική παρέμβαση και τον Σταύρο Τραυλό, ο οποίος δήλωσε πως: «ακόμα δεν έχει δοθεί η εγκύκλιος στις τράπεζες για το πώς θα δοθεί το άτοκο δάνειο στους σεισμοπαθείς».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής του  τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  Δρ.  Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος ανέλυσε με ακρίβεια και επιστημονική τεκμηρίωση το γεωδυναμικό και σεισμικό πλαίσιο ως παραμέτρους διαμόρφωσης των ζημιών και των αστοχιών.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δρ. Σεισμολόγος, Διευθ. Ερευνών ΙΤΣΑΚ Νίκος Θεοδουλίδης, ο οποίος ανέλυσε την ισχυρή σεισμική κίνηση των σεισμών στην Κεφαλονιά. Η Ημερίδα θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα και καλό θα είναι όποιος επιθυμεί να βρεθεί στο ΤΕΙ και να ακούσει τα όσα ενδιαφέροντα ακούγονται από τους επιστήμονες…

Κάντε κλικ για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας

DSC 0277DSC 0279DSC 0280DSC 0281DSC 0284DSC 0287DSC 0288DSC 0290DSC 0291DSC 0292DSC 0293DSC 0295DSC 0297DSC 0298DSC 0299DSC 0301DSC 0302DSC 0303




00 inkefalonia general ad 300X250