Ριπές ανέμων 8 μποφόρ και λασπόβροχο στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 13:15

Ριπές ανέμων 8 μποφόρ και λασπόβροχο στην Κεφαλονιά

Ένα ελαφρύ λασπόβροχο εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο νησί μας όπως κατέγραψε ο Μ/Σ στα Φαρακλάτα ενώ και οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με τις ριπές τους να αγγίζουν τα 8 μποφόρ(69,2 Km/h).   Έως και την Τετάρτη αναμένουμε να επικρατεί στην περιοχή μας κάποια συννεφιά κατα διαστήματα πιο πυκνή- θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα -η οποία υπάρχει πιθανότητα να δίνει ασθενείς λασποβροχές καθώς έχουμε και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

 

Η πιθανότητα αυτή είναι μεγαλύτερη προς το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας , από το πρωί έως το μεσημέρι Τρίτης και πάλι προς το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης.Οι άνεμοι την Τρίτη θα κοπάσουν κάπως ενώ αναμένουμε να ενισχυθούν και πάλι την Τετάρτη από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους γύρω στα 7-8 μποφόρ ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε πιο δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα μεταφέρουν κάπως πιο ψυχρές αέριες μάζες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το παραπάνω διάστημα έως και τους 26-27 βαθμούς Κελσίου ενδέχεται τοπικά και λίγο περισσότερο ενώ από την Πέμπτη θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

 Faraklata Weather




00 inkefalonia general ad 300X250