Ξεκινά σήμερα ο τρίτος κύκλος των σεμιναρίων για την Επτανησιακή διατροφή

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 23:43

Ξεκινά σήμερα ο τρίτος κύκλος των σεμιναρίων για την Επτανησιακή διατροφή

Το Σάββατο 29 Μαρτίου ξεκινούν παράλληλα στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα τα Σεμινάρια του τρίτου και σημαντικότερου κύκλου της δράσης Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια, μέσα από την καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, τις συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με παραγωγούς και επιχειρηματίες και η γενικότερη προώθηση των επτανησιακών προϊόντων.

Ο Γ΄ Κύκλος διοργανώνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από μέλη της, ενώ την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων (31 Μαρτίου) θα γίνει πρακτική εξάσκηση με μαγειρικό εξοπλισμό, ώστε να εμπεδωθούν οι διδαχθείσες μέθοδοι. Λεπτομέρειες για τις εισηγήσεις θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα.

Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας σε εστιάτορες και επαγγελματίες της εστίασης. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι­κά προϊόντα. Η απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας από επιτροπή ειδικών θα γίνει στα τέλη Απριλίου 2014, σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα λάβει την ανάλογη δημοσιότητα.

Το τριήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (Φυτική - Ζωική παραγωγή). Υφιστάμενη κατάσταση στη μεταποίηση (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (μελισσοκομία, αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειες).  Παραδοσιακές πρώτες ύλες, ΠΟΠ, ΠΓΕ (Περλέγκης)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Η Ελληνική κουζίνα του χθες και του αύριο στα πλαίσια της «GReat Kouzina» by Chef's Club of Greece. Τρόποι παρασκευής ενός ζεστού κυρίως πιάτου από επαγγελματίες (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Προσκλήσεις παρουσίασης γευσιγνωσίας των τοπικών προδιαγραφών του νησιού με βάση την παράδοση και αλλαγή στην εμφάνιση (GReat Kouzina) (Περλέγκης)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Παρουσίαση συνταγών της Επτανησιακής κουζίνας με τη φιλοσοφία της GReat Kouzina (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Στήσιμο πιάτου και παρουσίαση – Πιάτα με θαλασσινά (Περλέγκης)




00 inkefalonia general ad 300X250