Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 09:42

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού καθώς ένα νέο χαμηλό σύστημα θα μας επηρεάσει δίνοντας προς το δεύτερο μισό της ημέρας και μετά κατά διαστήματα βροχές ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση καθώς θα έχουμε τη μεταφορά πιο ψυχρών αερίων μαζών. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα κυμανθεί τις επόμενες ημέρες κατά μέσο γύρω στους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στα πιο ορεινά-ημιορεινά θα είναι πιο χαμηλή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εναλλασόμενοι από νοτιοδυτικοί σε πιο βορειοδυτικούς με την ένταση τους να αγγίζει κατά περιόδους τα 6-7 μποφόρ.

Είχαμε τονίσει την προηγούμενη φορά αλλά φαίνεται να επαληθεύεται και με τα σημερινά στοιχεία ότι από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και περίπου το πρώτο μισό της Τρίτης στην περιοχή του Αίνου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και κάποιες χιονοπτώσεις περίπου από τα 1300-1400 μ. και επάνω.

Βροχές αναμένουμε να εκδηλωθούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου με τον καιρό στη συνέχεια να παρουσιάζει κάποια ανοίγματα ωστόσο υπάρχει και πάλι κάποια μικρή πιθανότητα για πιο ασθενή και πρόσκαιρου χαρακτήρα φαινόμενα ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα χαλάσει και πάλι

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε και πάλι κατά διαστήματα βροχές και πιθανών καταιγίδες και μάλιστα την Τετάρτη και κυρίως στο πρώτο μισό φαίνεται να έχουμε και τα περισσότερα φαινόμενα της εβδομάδας.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τις παραπάνως ημέρες τα οποία φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Πηγή:

Faraklata weather




00 inkefalonia general ad 300X250