Ηλίας Ζαπάντης: «Δίνουμε + στους νέους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 09:40

Ηλίας Ζαπάντης: «Δίνουμε + στους νέους!

«Αν μου ζήταγαν να χαρακτηρίσω τις μέρες που ζούμε, μόνο δυο λέξεις μου έρχονται στο μυαλό, δύσκολες και πονηρές. Δύσκολες αντικειμενικά, όλοι μας έχουμε πληγεί από τα απανωτά χαράτσια, τις μειώσεις συντάξεων και μισθού και το παρόν μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο δίνοντας την σκυτάλη στο μέλλον να αποκτήσει χρώματα ζοφερά και κρύα. Η πολιτική έπαψε να βάζει σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες του λαού και πλέον εξυπηρετεί μικροκομματικές αντιλήψεις ώστε να πληρώνουν οι πολλοί και να διασκεδάζουν οι λίγοι.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη γιατί πολλοί χρησιμοποιούν την αγανάκτηση του λαού και την αποστροφή του προς την πολιτική. Πολλοί μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα παραδίδουν τα όπλα λέγοντας ότι έτσι είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες και ποτέ δεν θα αλλάξουν, ενώ άλλοι σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν τον πόνο των ανθρώπων για να λαϊκίσουν κερδίζοντας πρόσκαιρα 15 λεπτά δημοσιότητας, χειροκροτήματος και εισόδου τους στην Βουλή. Παράλληλα, άλλοι ερχόμενοι από τα άκρα παροτρύνουν τους πολίτες να δράσουν με γνώμονα το θυμό και την οργή προτείνοντας λύσεις ανέφικτες που αποσκοπούν μόνο στο τέντωμα ακόμα περισσότερο της λεπτής κλωστής που κρατάει την κοινωνική συνοχή ως έχει, πυροδοτώντας εκρήξεις σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά και μεγάλα προβλήματα.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μας και κρατώντας την σκέψη μας ανοιχτή οφείλουμε να συλλογιστούμε και να αποφασίσουμε πως θέλουμε να ξημερώσει η επόμενη των εκλογών και αν πραγματικά θέλουμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ το μέλλον μας. Την Κυριακή 6 Μαΐου καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις οι οποίες συνοψίζονται σε ένα μόνο πράγμα, την ψήφο μας. Οφείλουμε λοιπόν στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας και στους συμπολίτες μας να δράσουμε θετικά και να επιλέξουμε το κόμμα που μιλάει με συνέπεια, ρεαλισμό και έχει πραγματικό σχέδιο ανανέωσης και ανασυγκρότησης της αρχιτεκτονικής του κράτους. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν εμφανίστηκε τώρα ως έκπτωτος άγγελος αλλά από την ίδρυση της είναι στο πλάι του πολίτη προσπαθώντας να ακούσει τα προβλήματα του και να τους δώσει λύση. Εκτός από τις προτάσεις και τις θέσεις για να βγούμε από την κρίση, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις, ομάδες σκέψεις αντιμετωπίζοντας στην πράξη τα προβλήματα του πολίτη.

Βασικό στοιχείο του πυρήνα δράσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι οι Νέοι που μέχρι πρόσφατα απεχθανόντουσαν την πολιτική, όχι γιατί δεν έχουν απόψεις αλλά γιατί κανένας δεν τους έδινε το βήμα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους με τις καλύτερες συνθήκες. Στη Δημοκρατική Συμμαχία κάνουμε πράξη όταν λέμε ότι θέλουμε νέους μη-επαγγελματιές πολιτικούς να ασχοληθούν με την ενεργό δράση και να προσφέρουν στα κοινά μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία και την κατάρτιση τους ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση γρήγορα και να βγει μέσα από αυτή πιο δυνατή. Πλέον οι νέοι πέραν από τις ακαδημαϊκές σπουδές, φέρουν ποικίλες εικόνες και εμπειρίες που μόνο θετικά μπορούν να συμβάλουν ώστε και πάλι η Ελλάδα να ανυψώσει το ανάστημα της και να σταθεί ίση μεταξύ ίσων στην Ευρώπη και να διεκδικήσει την φωνή και την θέση που οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων της στέρησαν. Επενδύουμε άρα στους Νέους, τον πλέον παραγωγικό πόρο της χώρας ώστε η ανάκαμψη της να γίνει γρήγορα, φρέσκες ιδέες και ταλαντούχοι νέοι που μεράκι τους έχουν να συμβάλλουν με όλη τους την ενέργεια για να γυρίσει ο τροχός για να αντιμετωπίζουμε το αύριο με χαμόγελο και ελπίδα. Αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι ΑναΝΕΟΣη ΤΩΡΑ, γιατί ως νέοι δεν τάζουμε αλλά ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!

Ηλίας Ζαπάντης

Υποψ. Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Βιογραφικό

 Γεννήθηκα το 1985 και είμαι από τη πανέμορφη Σκάλα Κεφαλληνίας.

 Έχω σπουδάσει Βιολογία με ειδίκευση στις Βιομοριακές Επιστήμες και Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και υπήρξα μέλος εργαστηρίου μοριακής γενετικής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

 Ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Υγειονομικής Περίθαλψης στο University of Surrey, Αγγλία.

 Ασχολήθηκα με τα προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας και υπήρξα Αντιπρόεδρος Φοιτητών καθώς και Εκπρόσωπος Φοιτητών Βιολογίας στη Σύγκλητο.

 Από το 2004-2006 υπήρξα Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Φοιτητών (A.E.G.E.E- Heraklion Contact Antenna).

 Δραστηριοποιήθηκα επίσης κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού μου με την αντιπροσώπευση των Διεθνών Φοιτητών και αποτέλεσα βασικό μέλος της Μικτής Επιτροπής Εξετάσεων.

 Ιδρυτικό Μέλος της Συμμαχίας Νέων και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά ένας ΝΕΟΣ άνθρωπος που έχει ΦΩΝΗ και ΆΠΟΨΗ και θέλει να βάλει όλο του το μεράκι για να ξαναδεί η Ελλάδα τον ήλιο της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας και μιας σύγχρονης πραγματικότητας μακριά από τις ασθένειες του παρελθόντος.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να καταφέρω να αλλάξω τα κακώς κείμενα με τη δράση και την αποτελεσματικότητά μου. Γνωρίζω ότι είμαι νέος και ίσος είναι δύσκολο να με εμπιστευθείτε, να είστε σίγουροι όμως ότι ξέρω να πατάω στα πόδια μου, να μιλάω την γλώσσα της αλήθειας και βάζω όλο μου το είναι και την ενέργεια για να μπορέσουν οι συνομήλικοι μου και όλες οι γενιές μαζί να ξανακοιτάξουν το μέλλον με αισιοδοξία.




00 inkefalonia general ad 300X250