Καταγγελία Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 19:58

Καταγγελία Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου καταγγέλλουμε την προσπάθεια εξαπάτησής μας, που επιχειρείται από τις αρμόδιες αρχές του τόπου (Δήμος και Περιφέρεια), καθώς και από την κατά νόμο υπεύθυνη υπηρεσία για χορήγηση πιστοποιητικού καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων της Κεφαλληνίας μετά το σεισμό.( «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», πρώην ΟΣΚ). Άραγε υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας ή στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και να ακολουθήσουν επιταγές παραμερίζουν ακόμη και αυτή την ασφάλεια των παιδιών μας;

Δεν έχουν την στοιχειώδη λογική ώστε να σκεφτούν ότι σε ότι αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συγχωρήσουμε κανέναν; Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν αφορούν ανθρώπινες ζωές και δεν θα επιτρέψουμε εκπτώσεις, στο βωμό της εξυπηρέτησης των όποιων συμφερόντων (τουριστικών, πολιτικών κλπ).

Τρείς εβδομάδες μετά τον σεισμό, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων του νομού και παρόλα αυτά από 18/2/2014 ειδοποιήθηκαν οι μαθητές να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες, σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια και χωρίς προηγούμενα να έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Μάλιστα μετά τις επίμονες προσπάθειές μας να μας επιδειχθεί το σχετικό πιστοποιητικό καταλληλότητας, μας παραδόθηκε ανυπόγραφος και ανεπίσημος πίνακας καταγραφής της κατάστασης των σχολείων του νομού, που χαρακτηρίζει τα κτίρια σε κατηγορίες Α, Β, Γ, Δ & Ε, και τον οποίο υπογράφει πρόχειρα, άτυπα και αναρμοδίως κάποιος κύριος με όνομα Δ. Σεφερλής. Εμείς γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός ο κύριος που θέτει την μονογραφή του έτσι χωρίς σκέψη, χωρίς πρωτόκολλο, χωρίς τα στοιχεία που καθιστούν έγκυρο ένα υπηρεσιακό έγγραφο, χωρίς να αναφέρει την υπηρεσιακή του ιδιότητα και χωρίς να έχει αρμοδιότητα , σε τόσο σημαντικής σημασίας έγγραφα, που παράγουν τέτοια αποτελέσματα.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά μια ήπια προειδοποίηση για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά και για τις όποιες παρατυπίες έχουμε ήδη διαπιστώσει, σε θέματα τήρησης των προβλεπόμενων για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.
Με χρονικό όριο μιας εβδομάδας θα περιμένουμε τον επαναπροσδιορισμό των θέσεων σας και ειδικότερα:

Απαιτούμε:
• Άμεσο έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων από τις κατά νόμον προβλεπόμενες επιτροπές και χορήγηση αρμοδίως σχετικών πιστοποιητικών καταλληλότητας.
• Να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες του ΤΕΙ Αργοστολίου για τη στέγαση των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Από δημόσια δήλωση στελεχών του ΤΕΙ Αργοστολίου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες επιφάνειας τουλάχιστον 600 τ.μ., οι οποίες μπορεί να διατεθούν σε σχολεία, για προσωρινή στέγαση. Επίσης από επισκέψεις μας στο ΤΕΙ αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε και εμείς την ύπαρξη επιπλέον αιθουσών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν (αμφιθέατρα, αίθουσα γάλλων σεισμολόγων, αίθουσα συνεδριάσεων ΣΟΠΠ, αίθουσες βιβλιοθήκης, αίθουσες που φιλοξενούν ΥΑΣ, αίθουσες δηλώσεων ζημιών σπιτιών κλπ).
• Ανάκληση της απόφασης για τη λειτουργία των σχολείων σε απογευματινό ωράριο ενώ έχουν καλυφθεί ήδη τα 2/3 της σχολικής χρόνιας. Με την απόφαση αυτή αντί να επιλύονται προβλήματα και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών προστίθενται νέα, όπως προβλήματα μεταφοράς για τους μαθητές που δεν διαμένουν στο Αργοστόλι, σοβαρά προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς και πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους μαθητές.
• Επίσπευση των έργων υποδοχής των προκατασκευασμένων αιθουσών στους χώρους ΝΑΠΙΕΡ & ΞΕΝΙΑ. Μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν έχει υπάρξει πρόοδος εργασιών, παρά τις από υψηλά κλιμάκια διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Γιατί το 6ο Δημοτικό Αργοστολίου με χαρακτηρισμό Β λειτουργεί και επιπλέον αποφασίστηκε από το Δήμο και η απογευματινή λειτουργία του προκειμένου να στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, ενώ αντίθετα το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου, με τον ίδιο χαρακτηρισμό, σύμφωνα με την από 18.02.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΟΡΘΩΣΗ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου «με προσωπική απόφαση του Δημάρχου Κεφαλληνίας Κου Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος ενήργησε με γνώμονα το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών μας, αποφασίστηκε όπως το Σχολείο μας να μην λειτουργήσει»; Γιατί αυτή η διαφοροποίηση; Γιατί αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση;

Οι γονείς-κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250