«Το συντονιστικό πολιτικής προστασίας ξέχασε τα σχολεία στην Ιθάκη»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 12:01

«Το συντονιστικό πολιτικής προστασίας ξέχασε τα σχολεία στην Ιθάκη»

Το γεγονός ότι το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό του τα σχοελία της Ιθάκης καταγγέλει με ανακοίνωση της η Δήμαρχος Νίκη Παναγιωτοπούλου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές, κατά τη χθεσινή ημέρα έμειναν εξω απο τις 8.15 που πήγαν σχολείο μέχρι τις 11 διότι η Γυμνασιάρχης ζητούσε έγγραφη εντολή για την επαναλειτουργία του σχολείου ενώ κανείς υπάλληλος δεν υπέγραψε τη σχετική εντολή ώστε να μπουν στις αιθουσες, των σχολικών κτιρίων που είχαν ελεγχεί.

Μετά τις 11.00 οι μαθητές αποχώρησαν ενώ σήμερα τα μαθήματα διεξάγωνται κανονικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημάρχου :

Το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης δεν συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων, τα σχολεία της Ιθάκης.

Παρ' όλες τις συνεχείς τηλεφωνικές επαφές, μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην αναμονή για τη λήψη της απόφασης του περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου, προκειμένου και οι διευθυντές των σχολείων να έχουν την απόφαση για λειτουργήσουν, ωστόσο η απόφαση από το Συντονιστικό 'Οργανο της Περιφέρειας εξεδόθει αργά χθες (προχθές) το βράδυ, αλλά η Ιθάκη ήταν εκτός.

Ούτε στον τίτλο του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται η Ιθάκη.

Αναφέρεται, και όχι μόνο σ' αυτή την περίπτωση, ως Περιφερειακό Συντονιστικό Οργανο Κεφαλλονιάς.

Παρακαλούμε πολύ τον Περιφερειάρχη κ. Σ. Σπύρου άμεσα να αποστείλει σχετική απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων της Ιθάκης.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σχετικά με το θέμα επαναλειτουργίας των σχολείων μας "βρίσκονται στον αέρα" αναμένοντας την απόφαση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας.

Η Δήμαρχος Ιθάκης

Νίκη Παναγιωτοπούλου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250